Lethal Skies 2 (PS2)

Lähitulevaisuudessa maailma on vajaan vuoden kiihkeän sotimisen jälkeen saavuttanut rauhan ja ihmiset hyvän tahdon. Tosin hetkeksi, sillä alakynteen jäänyt liittouma nousee hetken voimia kerättyään uuteen vastarintaan ja kohta on helvetti valloillaan.

Maalla, merellä ja ilmassa käytävässä World Alliancen ja World Order Reorganizationin välisessä maailmansodassa pelaaja toimii hävittäjäpilottina. Tavoitteena on suorittaa parisenkymmentä tehtävää ja kerätä samalla kaikki yhdeksäntoista hävittäjää.

Lethal Skies 2:n vaikeustaso riippuu siitä, valitseeko pelaaja arcaden vai näennäisrealismin. Helpommalla ohjaustavalla vihulaiskoneiden pudottaminen ja maakohteisiin osuminen on liiankin vaivatonta, mutta vaikeammalla real-moodilla saattavat lentsikan ohella lennellä ohjaimetkin immelmania. Jo pelkkä koneen hallinta tuottaa real-moodissa aluksi suuria vaikeuksia, puhumattakaan vihollisen hävittäjien eliminoimisesta.

Tehtävissä tuhotaan yleensä siltoja ja tankkereita tai suojellaan kaupunkeja ja tukikohtia. Samalla täytyy pudotella vihulaiskoneita, jotka pörräävät pelaajan harmina miltei jokaisessa kentässä. Tehtävät alkavat hetkessä toistaa itseään.

Ainoassa edes hiukan persoonallisessa toimeksiannossa täytyi peippailla mutkikkaassa kanjonissa ja taituroinnin jälkeen poimia vakoilupuuhissa ollut agentti vihollisen tukikohdasta. Tekemiään kiemuroita voi ihailla komeissa uusinnoissa, joihin useat eri kuvakulmat tuovat rutosti lisää näyttävyyttä. Kuvallisessa annissa ei ole moitteen sijaa ja esimerkiksi sääefektit ovat tyylikkäitä.

Tehtävissä apuna häärii joukko siipimiehiä, joille voi antaa kolmenlaisia neuvoja. Lentäjiä voi käskeä suojelemaan pelaajan pyrstöä, tuhoamaan maakohteita tai keskittymään viholliskoneisiin. Siipiveikot tottelevat ohjeita esimerkillisesti, joskin suurin vastuu tuhotöistä jää pelaajan harteille.

Jos haluaa pelkkää ilmataistelua, neljä vastaan neljä -periaatteella pelattava dog fight onnistuu. Tällöin koneen vastuulle jää vihollisten lisäksi myös pelaajan siipimiehet. Kaksinpelivaihtoehtoina on koiratappelun lisäksi kaksi nopeuskisaa, joista toisessa pudotetaan kilpaa viholliskoneita ja toisessa yritetään ehtiä ennen kaveria kotitukikohtaan. iLink-kaapelilla voi matsata kaverin kanssa kokonaan omilta ruuduilta, samalla koneella pelatessa ruutu on jaettu pystysuoraan.

Lethal Skies 2 on lupaavan alun jälkeen lopulta vain keskinkertainen lentoräiskintä. Simulaatiosta ei kannata edes puhua, mutta vaikeustason äkkijyrkän nousun myötä keltanokat ajautuvat väistämättä ikäviin ilmakuoppiin.

72