LocoRoco Cocoreccho! (PS3)

PSP:lle ilmestynyt LocoRoco on omaperäinen tasoloikka, jossa sankaripalleroa ohjataan maastoa kallistamalla. Cocorecchossa locorocoja ei kontrolloida suoraan, vaan hohtava perhonen houkuttelee söpöjä palleroita uusiin paikkoihin. Alussa perhosta seuraa vain yksi kumipallomainen locoroco. Muut locot loicoilevat maassa tai puiden oksilla ja ne heräävät, kun kaveri pomppaa päälle.

Omaan tahtiinsa eteenpäin vellovan locoroco-virran etenemistä hienosäädetään rämpytysrumban kirvoittamilla korkeilla loikilla. Ohjaimen ravistaminen käynnistää koko lauman suuntaa kääntäviä laitteita: keikahtavia esteitä, katapultteja ja muita vinkeitä vehkeitä. Mui mui -heppujen miehittämät keinut kääntyvät näppärästi padia kallistamalla.

LocoRoco Cocoreccho! on kompakti: siinä on vain yksi laaja kenttä. Maisemat ovat yksinkertaisen tyylikkäitä, tarkkoja ja iloisen tasavärisiä piirroksia. Letkeä locoilumaailma on karsinoitu sopiviin suupaloihin porteilla, joista pääsee läpi vain tarpeeksi suuri locoroco-massa. Myöhemmin aukeavien porttien vaa’at on mitoitettu siten, että vanhojen loukkojen syrjäseuduilla piileksivät locot pitää houkutella menoon mukaan.

LocoRoco Cocorecchossa harmittaa ainoastaan yksi seikka: PSP-tyylinen maaston kallistelu onnistuisi Sixaxisin liiketunnistimilla taskumasiinan liipaisimia luontevammin. Rajallisesta sisällöstä ja hukatusta jatko-osapotentiaalista huolimatta LocoRoco Cocoreccho! on lystikäs kokemus.

84