Logic 3 Dance Mat Pro (PS2) - Pehmeä matto

www.logic3.com

Valmistaja: Logic 3

Testikappale: Prisma

Hinta: noin 20 euroa

Tanssimatot ovat kaikki samanlaisia, vain kuviot ja tuoreen muovin käry vaihtelevat. Karkea yleistys pätee suurimpaan osaan matoista. Logic 3:n Dance Mat Pro eroaa edukseen kirjaimellisesti tasapaksusta massasta kahden sentin vaahtomuovipehmusteella.

Maton mukana tulee kuusi paksua vaahtomuovipalaa, jotka kootaan maton kokoiseksi levyksi. Palasten reunassa on siksak-kuviot, joilla lätty pysyy kasassa ilman tukea. Pehmuste työnnetään vetoketjulla varustetun muovimaton sisään. Suhtauduin mattoa jäykistävään vaahtomuoviin epäilevästi, mutta jo viiden minuutin pompinta muutti mieleni.

Paksun ja tatamimaisen maton päällä loikkiminen tuntuu jalkapohjissa huomattavasti miellyttävämmältä kuin ohuilla muovimatoilla tömistely. Nuolikuviot ovat perusmattoa kovempaa ainetta, joten oikeaan kohtaan ja sen reunalle osuminen tuntuu mukavasti varpaissa. Osumia ja huteja ei tarvitse enää ihmetellä, sillä jalkapohjat kertovat totuuden saman tien.

Dance Mat Pro toimii varmasti ja riittävän herkästi: jokainen oikeaan paikkaan osunut polkaisu meni pitkissä testisessioissa perille. Kumimainen pohja pitää värikkään maton suurin piirtein paikoillaan myös rajuissa biiseissä.

Kookkaan maton säilytys ja liikuttelu aiheuttavat harmaita hiuksia. Paksu levy ei taitu suosiolla kokoon, ja pehmusteiden irrottaminen on vaivalloista näpertelyä. Pahimmassa tapauksessa irtonaiset vaahtomuovit ajautuvat kadoksiin, jolloin matto on pilalla. Jos räikeä kuvio ei häiritse silmää, jäykän maton voi nostaa seinää vasten. Tilavat kaapintaustat ja parisängynaluset sopivat mainiosti Dance Mat Pron piilopaikoiksi.

Logic 3 säväytti taannoin tanssipiirejä kunnianhimoisella ja järeällä Metal Dancing Platform -tanssialustalla. Komean ja kalliin metalli- ja muovihirviön kestävyys ei kuitenkaan vastannut ulkoasun asettamia vaatimuksia. Edullinen ja sopivan jämäkkä Dance Mat Pro palauttaa Logic 3:n maineen, sillä matto on PS2:n laajan tanssimattokaartin selkeä ykkönen.

Hyvää

Joustava ja napakka tuntuma.

Nuolisymbolit ovat perusmateriaalia kovempaa ainetta.

Kumimainen pohja pitää maton paikallaan.

Halpa.

Huonoa

Säilytys vaatii tilaa.

Yhteenveto: Pehmustettu erinomainen tanssimatto.

Viisi tähteä

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…