Logic 3 GBA Power Station (GBA)Tosi kannettava

www.logic3.com

Valmistaja: Logic 3

Hinta: noin 35 euroa

Testikappale: Anttila

Patterien loppuminen on väistämätön ja toistuva ongelma Game Boy Advancen omistajille ja jatkuva patterivarastojen ylläpitäminen on pidemmän päälle rasittavaa. Yksi pomminvarma ratkaisu on verkkovirtalähde, joka sitoo koneen lähimpään pistorasiaan. Logic kolmosen patterilataaja poistaa sähköpötkylöiden ostamisen vaivan ja säilyttää laitteen kannettavuuden.

Kiinassa valmistettu Logic 3 GBA Power Station sisältää uuden patterikotelon kannen, kaksi merkitöntä Ni-MH-tyyppistä ladattavaa AA-akkuparistoa, telakointiaseman ja verkkovirtalähteen. Kokonaisuutta käyttövalmiiksi kootessa ainoastaan patterikotelon kannen kiinnityksessä täytyy olla tarkkana, sillä ohuet kontaktijohtimet ovat huteria. Jos kansi räpsäytetään huolimattomasti kiinni, johtimet saattavat vääntyä.

Patterit jätetään Game Boyn Advancen sisään latauksen ajaksi. Lataus alkaa, kun patterikotelon ja telakointiaseman metalliosat kohtaavat. Telakointiaseman yläosassa voi ladata toisen patteriparin. Laite pumppaa virtaa mihin tahansa Ni-MH- tai NiCd-tyyppisiin akkupattereihin ja GBA Power Stationin lataamia AA-pattereita voi tietenkin käyttää missä tahansa AA-pattereita kuluttavassa häkkyrässä.

Lyhyet ohjeet lupaavat viiden tunnin latauksella noin 12#15 tuntia peliaikaa. Käytännössä laite lataa patterit täyteen noin kolmessa tunnissa, mutta toisaalta peliaikakin jää noin kahdeksaan tuntiin. Lataustila ilmaistaan kahdella yksinkertaisella ledillä.

Virtalähteen voi kytkeä suoraan patterikotelon kömpelöön kanteen, jolloin GBA Power Station toimii tavallisen verkkovirtalähteen korvikkeena. Telakointiasema sopii Game Boy Advancen pysyväksi säilytystelineeksi, jos vain muistaa ottaa virtalähteen pois seinästä. Laitteessa ei ole virtakytkintä ja pattereita ei saa jättää lataustilaan yli vuorokaudeksi. Muutenkin Power Station kannattaa luppoaikoina pitää irti sähköverkosta, koska pieni muuntaja käy uhkaavan kuumana.

GBA Power Station toimi alkusählingin jälkeen luotettavasti. Ainoa isompi harmin aihe kaupan pattereihin verrattuna on noin puolta lyhyempi peliaika. Innokas Game Boy Advance -pelaaja joutuu lataamaan pattereita joka toinen päivä. Lataaminen on helppoa, joten vaiva ei ole suuri, mutta pitkälle matkalle on silti syytä napata kaupasta mukaan tuoreet varapatterit.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…