Logitech Cordless Headset (Xbox) - Päässä naksahti

www.logitech.com

Xboxin langattomat padit ovat toistaiseksi olleet yksinpelaajien etuoikeus. Logitechin uusi langaton kuulokemikrofoni lupaa pelastaa Live-pelaajat piuhahässäkästä.

Langattomat ohjaimet ovat olleet ongelmallisia Liven kanssa, koska kuulokemikki liitetään muistipaikkaan ja langattomissa ohjaimissa se ei olekaan padissa, vaan padin vastaanottimessa Xboxin vieressä. Liven mukana tulevan kuulokemikin lyhyt piuha sitoisi livettäjän alle metrin päähän Xboxista, mikä vesittää vapauden tunteen langattomuudesta.

Logitech paikkaa pattitilanteen muokkaamalla kännyköille tarkoitetun Bluetooth-handsfreen toimimaan Xboxilla. Cordless Headsetin vastaanotin heitetään muistipaikkaan ja kuulokemikki siististi haarukan muotoisella kiinnikkeellä korvalehteen. Pitkäkään pelailu ei kipeytä korvalehteä samalla tavalla kuin Liven mukana tuleva kuulokemikki.

Kiinnitys vaatii hieman hakemista, kovin pienikorvaisella saattaa olla vaikeuksia pitää laite paikallaan. Minulla häksätin lepatti kuin tuulessa, jos kääntelin päätä, mutta en kehtaa kitistä. Surkean pienet höristimeni eivät ole laitteen vika.

Virrankulutuksesta ei tarvitse murehtia, koska kuulokemikki toimii akuilla. Kuulokemikki käynnistetään ja suljetaan nätistä pienestä napista, joka toimii samalla merkkivalona ja kertoo, toimiiko yhteys vastaanottimeen. Samaisesta napista saa mikin väliaikaisesti pois päältä. Pienikokoinen äänenvoimakkuuden säätö ei aluksi osu sormien alle millään. Yhteys vastaanottimeen pysyi niin kauas kuin olohuoneessani pystyin kulkemaan, eli helposti viiteen metriin asti.

Tyylikäs ja pienikokoinen laite vakuuttaa heti ensituntumalta. Koeponnistus tiukoissa Halo 2 -matseissa kimpassa Logitechin langattoman padin kanssa ei ollut yhtä vakuuttava esitys. Luureista kuuluva jatkuva napsutus ihmetytti ja häiritsi. Ilmeisesti napsuminen meni myös mikrofonille, koska puhetta osoittava kuvake nimen kohdalla välähteli napsumisen tahtiin.

Selvittelin ongelmaa Logitechin tuotetuesta. Kun heitin kuulokemikin kiinni Xboxin omaan langalliseen padiin, napsuminen katosi. Ilmeisesti häiriö johtuu langattomasta ohjaimesta, mikä on kolossaalinen moka, varsinkin kun kyse on saman valmistajan tuotteista. Mitä ihmeen mieltä on langattomasta kuulokemikistä, joka toimii kunnolla vain langallisen padin kanssa? Onko laitetta testattu lainkaan?

Ilman napsumista äänen laatu on parempi kuin Liven omalla kuulokemikillä. Ongelmia tulee vain silloin, jos joutuu nostamaan äänen voimakkuutta kovin korkealle, jolloin kuuloke alkaa kohista. Raja tuli vastaan usein, koska usein volyymia saa nostaa kohinaan asti ennen kuin muiden pelaajien puheet kuulee selvästi.

Harmin paikka. Suolaisen hinnan vastineeksi voisi kuvitella saavansa takuuvarmaa laatua. Napsumisten ja suhinoiden takia jättäisin ostamatta, vaikka en mitään niin inhoa kuin padien ja kuulokkeiden piuhahässäkän setvimistä aina ennen pelailua. Toivottavasti kehittely ei jää tähän, sillä muuten Cordless Headset Xbox olisi mukava laite paljon Livessä pelaaville.

Cordless Headset Xbox

Valmistaja: Logitech

Testikappale: Logitech

Hinta: noin 80 euroa

Kaksi tähteä

Lisää aiheesta

 • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

  Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

  Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
 • Roccat Kone+

  Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

  Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
 • Logitech G110

  Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

  Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…