Logitech Cordless Mediaboard

www.logitech.com

PS3:n verkkoselaimen ja chatin käyttö pelkällä padilla on puhdasta tuskaa. Onneksi laitteeseen saa kiinni näppäimistön ja hiiren.

Konsolit ovat nykyään periaatteessa tehokkaita tietokoneita tiukasti kootussa paketissa. Verkko-ominaisuuksien myötä laitteissa on PC:n tapaan nettiselain ja niillä voi chattia verkossa. Keskustelun voi aina hoitaa myös puhumalla, mutta selaimen käyttö padilla ei ole herkkua. Tekstin kirjoittamiseen menee moninkertaisesti aikaa normaalin näppäimistön käyttöön verrattuna.

Logitechin uusi Cordless Mediaboard on suunnattu padikouristuksista kärsiville PS3-käyttäjille. Kätevän pieni ja tyylikäs langaton näppäimistö ratkaisee kertaheitolla konsoliharrastajan kirjoitusongelmat.

Periaatteessa mikä tahansa USB-näppäimistö toimii PS3:n kanssa, joten miksi asiaan tarvitaan erillinen tuote? Yksi Mediaboardin vahvuuksista on se, että näppäimistön yhteyteen on rakennettu hiirtä emuloiva kosketuslevy. Näin erillistä hiirtä ei tarvita ja kaikki on kätevästi sylissä sormien ulottuvilla. Kosketuslevy toimii erinomaisesti ja sen oikealla reunalla voi kätevästi vierittää kuvaa ylös ja alas. Painikkeita on kaksi kappaletta heti levyn alla ja erillisinä näppäiminä välilyönnin vasemmalla puolella.

Näppäimistö on nojatuolikäyttöön sopivan kevyt ja kirjoitustuntuma on mukavan napakka. Vaikka tiedoissa puhutaan vain PS3-yhteensopivuudesta, toimii Mediaboard erinomaisesti myös erilaisten kotiteatteri-PC:eiden kanssa. Näppäinasettelu on jenkkityylinen, mutta se ei käytössä suuremmin haittaa, PS3:n kun saa ymmärtämään myös suominäppäimistön.

Viimeistely puuttuu

Tällaisenakin Mediaboard helpottaa PS3:n nettiominaisuuksien käyttöä todella paljon, mutta suunnittelussa on valitettavasti menty välillä yli aidan matalimmasta kohdasta. Vaikka näppäimistö on langaton, ei se käytä PS3:n omaa bluetooth-yhteyttä, vaan linkkiin tarvitaan USB-porttiin kiinnitettävä lähetindongle. Asentaminen on vaivatonta, mutta ilman erillistä USB-donglea se olisi vielä helpompaa. Osasyyllinen tähän saattaa tosin olla Sony, joka ei anna muiden valmistajien käyttää koneen bluetoothia.

Pahin suunnitteluoutous on PS3-padipainikkeiden puuttuminen. Tämä hidastaa esimerkiksi nettiselaimen käyttöä pahasti, kun uuden osoitteen kirjoittamista varten täytyy painella useampia näppäimiä yhden padipainikkeen sijasta. Kiertoratkaisuihin tottuu ajan kanssa, mutta padipainikkeiden pois jättäminen on vain valmistajan laiskuutta.

Cordless Mediaboard on pikaisesti ulos työnnetty, mutta silti merkittävästi PS3:n nettikäyttöä helpottava näppäimistö. PS3:n mustaan kuoreen täydellisesti istuvaa vaihtoehtoa haluaville Logitechin valikoimissa on myös toinen PS3-yhteensopiva näppäimistö, kiiltäväpintainen diNovo Edge. Se tosin maksaa uskomattomat 160 euroa, eikä siinäkään ole padipainikkeita.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…