Logitech Driving Force GT

www.logitech.com

Driving Force GT on Logitechin uusin Gran Turismo -ratti. Sen edeltäjä Driving Force Pro PS2:lle oli ensimmäinen ohjain, jossa oli siviiliautojen tapaan useampia kierroksia kääntyvä ratti. Ohjainten sukusuhde on selvä, eroa on vain ratin keskiosan napeissa ja muotoilussa. Runko, keppi ja polkimet ovat vanhoja tuttuja.

Ohjain ei ole teollisen muotoilun riemuvoitto, mutta tuntuu hyvältä käteen. Kumipinnasta saa napakan otteen. Vaihdekeppi on ylös–alas-tyyppiä. Ratin takamuksen napeista ei ole isojen vaihdeviiksien korvaajaksi, joten vaihteiden vaihtaminen on käännöksissä hankalaa. Polkimet ovat vähän heppoiset, mutta tuntuma on riittävän hyvä. Maton päällä pitoa riittää, mutta paljaalla lattialla ilmastointiteippi on hyvä apu, jos sen laittamiseen saa luvan. Driving Force GT:n pikkujippo on ratin keskiössä oleva säätönuppi. GT5 Prologuessa ja tulevassa kokoversiossa voi sen avulla hienosäätää autoa kesken ajon.

Force feedback -rynkytyksissä on voimaa enemmän kuin riittävästi. Maksimivoimaa on kiva kokeilla, mutta kierrosaikoja on mukavampi jahdata vähemmällä tappelulla. Täristyksissä ei olisi kritisoitavaa, jos ei tietäisi paremmasta, siis Logitechin G25-ratista. Itse vääntökyvyssä ei ole merkittävää eroa, vaan pesäero syntyy pienemmissä tutinoissa. Driving Force GT:n efekteissä on pientä klappia ja rujoutta, kun taas G25 on hellä mutta jämäkkä.

Muussakin vertailussa G25 vie ja Driving Force GT vikisee, mutta ei ole toki ihme, että tuplasti parempi ratti on myös tuplasti kalliimpi. Uusi Gran Turismo -ratti ei ole paras ratti Gran Turismoon, mutta yhtä hyvä kuin vanha Driving Force Pro ja hintaansa nähden hyvä kompromissi.

Arvostelu on luettavissa www.pelit.fi:ssä 4.3.2009.

Lisää aiheesta

 • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

  Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

  Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
 • Roccat Kone+

  Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

  Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
 • Logitech G110

  Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

  Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…