Logitech G110

Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen mörppääjän pöydällä asustaa G-lankku, joka helpottaa grindauksen ja raidauksen tuskaa. Alusta lähtien G-sarjalaisten tunnusmerkkeihin on kuulunut reilu näppäinmäärä ja omintakeisen löysä näppäintuntuma, jota joko rakastaa tai inhoaa. Vaikka itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään, näppäimistöjen muita etuja on mahdoton kieltää.

Kaiken aloittanut G15 sai viime vuonna uuden G19-perillisen. G110 on G19:stä karsittu kevytmalli, josta uupuu näyttö, mutta muuten kaikki oleellinen on edelleen mukana. Säädettävä taustavalo on vain kaksiportainen, mutta vaiheiden kirkkautta ja väriä voi säätää ajureiden kautta vapaasti puna-sini-väreissä. Vihreän ledin pois jättäminen on hiukan köyhäilyä ja rajoittaa värivalintoja harmittavasti. Onneksi näppäimien merkinnöistä saa selvää huonevalaistuksessa myös ilman taustavaloa.

Esi-isiensä tavoin G110:ssä näppäintuntuma on löysä ja hattujen liikerata on omaan makuuni liian suuri. Palautetta tulee turhan vähän, mutta samalla nappuloita täytyy lyödä melko lujaa. Erityisesti makropainikkeet kaipaavat paljon voimaa toimiakseen kunnolla. Kirjoittamiseen G110 ei siis ole omiaan.

Makropainikkeita G110:ssä on yhtä paljon kuin G19:ssä, eli 12 kappaletta. Määrä on sopiva ja vasemman reunan sijoittelu on kätevästi sormien ulottuvilla. Jokaiseen nappulaan voi lisäksi määrittää kolme erilaista makroa, joiden välillä vaihdellaan yläreunan painikkeilla. Muiden G-sarjalaisten tavoin makrojen tallennus onnistuu myös lennossa pelin aikana.

Näytön puute ei juuri haittaa G110:n käyttöä. Itse asiassa pidän siitä, että pöydällä ei ole turhaa hohtavaa pikkupaneelia. Vastavuoroisesti G110:n multimedianäppäimet ovat erinomaiset ja erityisesti äänenvoimakkuuden säätöön tarkoitettu rulla on paras näppäimistössä näkemäni volyymisäädin. Erikoisuutena näppis toimii USB-äänikorttina, joten koneessa ei välttämättä tarvitse olla mitään muuta äänilähdettä.

Logitech G110 on edeltäjiensä tavoin hyvä pelinäppis, jonka ongelma on löysä kirjoitustuntuma. Jos se ei haittaa, niin G-miehen valinnalla ei voi mennä kovin pahasti metsään.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Vogel’s Twistdock PS3 -jalusta

    Twistdock siivoaa PS3-tarvikkeet yhteen siistiin kasaan.

    Jostain tavalliselle ihmiselle tuntemattomasta syystä PlayStationit on jo muutaman sukupolven ajan visioitu pystykäyttöön. Ei kenenkään hyllyssä ole tilaa moiselle, joten laite makaa aina vaakatasossa muiden av-laitteiden keskellä.…