Logitech Precision Gaming HeadsetKuuluuko, kuuntelen

www.logitech.com

Valmistaja: Logitech

Testikappale: Logitech

Hinta: noin 38 euroa

Kotirauhan säilyttämiseksi pelaan lähes aina kuulokkeet korvilla. Hyviltä kuulokkeilta kaipaan kolmea asiaa: kohtalaista äänentoistoa, selkeästi puhetta toistavan mikin ja mukavuutta, sillä luurit saattavat olla päässä pitkään. Kun Logitech kehuu tehneensä pelaajille tarkoitetut luurit, oli ne pakko koeponnistaa.

Precision Gaming Headset on niskan ympärillä pidettävää mallia. Säätövaraa ei ole, joten sankaa ei voi sen enempää kiristää kuin lyhentääkään. Se joko sopii päähän tai ei. Minulla luurit roikkuivat korvalehtien varassa. Korvat kipeytyvät jo lyhyissäkin sessioissa, vaikka kuulokkeet ovat harvinaisen kevyet. Rakenne on ovelasti puolittain umpinainen, eli kupit ympäröivät korvan, mutta ovat silti päältä avonaiset. Rakenne on tukeva, mutta ilman säätöjä kuulokkeet tuntuvat epämukavilta, elleivät ne satu tismalleen sopimaan oman pään muotoon.

Lyhyt mikki tapittaa suoraan oikeasta luurista. Mikin paikkaa voi säätää pystysuunnassa, mikä on hyvä, koska mikään kiihota vähempää kuin korvaan läähättävä kaveri, joka pitää mikkiä liian lähellä nenää. Tiimikaverit valittelivat ääneni muuttuneen tunkkaiseksi ja vaikeasti ymmärrettäväksi vaihdettuani vanhoista luureista Logitechiin, eikä mikin asennon säätäminen helpottanut tilannetta.

Parimetrinen piuha on riittävän pitkä. Sopivasti puolen metrin päässä luureista on volyymin säätö sekä nappi, josta saa mikin päälle tai pois. Pienellä klipsillä säätönamiskan saa kiinnitettyä vaikka paidan rintapieleen.

Äänenlaatua voisi kuvailla epämääräiseksi, ohueksi ja metalliseksi. Pahempaakin on kuultu, mutta hintaan nähden oletin hieman parempaa. Basso kumisee epämääräisesti ja jos volyymia nostaa reippaammin, korkeat äänet muuttuvat kivuliaiksi. Kaipasin ääniin täsmällisyyttä ja selkeyttä. Peleissä laatu vielä menettelee, mutta musiikkia ei näillä luureilla viitsi kuunnella.

Ei vakuuta. Kymmenen euroa hinnasta pois ja mahdollisuus säätää kuulokkeet sopimaan päähän, niin hinta ja laatu osuisivat kohdalleen. Satunnaiseen pelailuun nämäkin menettelevät ja tunkkaisen äänenkin sietää, mutta sitä ei, ettei kuulokkeita voi pitää päässä tuntia pidempään ilman, että korvat kipeytyvät. Jatkan etsimistä.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…