Logitech Precision Vibration Feedback Wheel (Xbox) - Ei tärinöitä, ei värinöitä

www.logitech.com

Saatavilla PS2

Valmistaja: Logitech

Testikappale: Prisma

Hinta: noin 40 euroa

Xboxin autoilufanit ovat ikävässä pinteessä. Mainioita autopelejä on iso tukku, mutta kunnon ratit kiertävät koneen kaukaa. Logitech on tehnyt PS2:lle erinomaisen Driving Force Pro -ratin, joten olin etukäteen innoissani lennokkaasti nimetystä Precision Vibration Feedback Wheel -ratista. Valitettavasti laitteen halpa hinta näkyy laadussa.

Precision-malli toimii muiden Xbox-rattien tapaan vanhahtavasti jousipalauksella. Ratkaisu on looginen, sillä Xbox-ajopelit eivät tue voimapalautusta. Precisionin palautus tuntuu aikuisen näpeissä liian löysältä, joten ohjauksesta puuttuu jämäkkyyden tuoma varmuus ja hienovaraisuus.

Kuritin rattia Project Gotham Racing 2:ssa, TOCA Race Driver 2:ssa, FlatOutissa ja Burnout 3: Takedownissa. Ratti on ajokelpoinen melkein kaikissa rälläyksissä, jos kolmen pykälän herkkyyssäädöt asetetaan minimiin. Normaali- tai maksimiherkkyydellä ajaminen on tuskallista kiemurtelua. Kaipasin kipeästi Mad Catz MC2 -ratin sisäänrakennettua klappisäätöä, sillä ilman sitä herkimmät asetukset ovat käytännössä turhia.

FlatOutissa ja Burnoutissa homma toimii heittämällä ja hyvä niin, sillä peleissä ei ole lainkaan säätömahdollisuuksia. FlatOutin kiikkerän professional-tason autot pysyvät ratin ominaisuuksin nähden yllättävän hyvin hanskassa. TOCAn kattavat softasäädöt auttavat kelvollisten asetusten metsästyksessä. Ratin neutraalin lepoasennon laajuus on TOCAn tärkein säätökohde.

Project Gotham Racing kakkosessa valitaan Thrustmaster 360 Modena Wheel -ratin asetukset tai autot eivät pysy lainkaan tiellä. Siististi käyttäytyvillä Gotham-ajokeilla tulokset paranevat marginaalisesti muutaman treenitunnin jälkeen. Vikuroivat muskelikaarat lehahtavat omille teilleen löysän tuntuman takia entistä räikeämmin.

Ratin nimessä mainostetut tärinät ovat aneemisia ja satunnaisia. Burnoutissa ja FlatOutissa ratti ei värise käytännössä lainkaan. TOCAssa ja Gothamissa näppeihin välittyvät vain suurimmat kolari- ja revitystutinat.

Tärinän puute latistaa lähinnä fiilistä, mutta lelumaiset polkimet haittaavat jo ajosuoritusta. Lyhyen liikeradan takia kiihdytykset ja jarrutukset ovat ikävän äärimmäisiä. Renkaiden sutiminen ei ole välttämättä iso juttu, mutta lukkojarrutuksista seuraa usein rytinää ja kiroilua.

Jos Project Gotham Racing 2 on henki ja elämä, Logitech Precision Vibration Feedback Wheel on turha hankinta. TOCAssa ja kumppaneissa ratista saa irti enemmän iloa. Precision on parhaimmillaan Burnoutissa ja muissa suoraviivaisen ajofysiikan siunaamissa arcadekaahailuissa.

Hyvää:

Halpa.

Asiallinen muotoilu.

Xbox Live -mikkiliitäntä.

Huonoa: Aneemiset tärinäefektit.

Löysä jousipalautus.

Imukuppikiinnitys ja lelupolkimet.

Kaksi tähteä

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…