Lords of Thunder /(Wii)

TurboGrafx-16 (Japanissa PC Engine) sai 90-luvun taitteessa TurboGrafx-CD-lisälaitteen. Se teki TurboGrafxista ensimmäisen cd-konsolin ja sille julkaistiin konsolin parhaat pelit. Cd-pelejä on vihdoin saatavana myös Virtual Consolesta.

Lords of Thunder on parhaita TurboGrafxin räiskintöjä. Ikäisekseen shmupiksi se on poikkeuksellinen. Lordin kentät ja viholliset ovat nimittäin vaihtelevia, vauhti on paikoin kova, eikä peli ole edes liian vaikea. Grafiikka on ikäisekseen upeaa. Kuten muutkin TurboGrafxin pelit, pyörii peli oikealla 60 hertsin nopeudella.

Lords of Thunder on sivuttain vierivä shmup, joka etenee välillä myös ylös ja alas. Ampumisen lisäksi voi lyödä miekalla. Varustusta voi parantaa kaupassa tasojen välissä. Alussa valitaan maa-, vesi-, tuuli- tai tulihaarniska. Niillä on erilaiset aseet. Valitettavasti haarniskat ovat selvästi epätasapainossa (vesi on paras). Peli on sillä liiankin helppo, tosin leppoisassa retroilussa se on vain plussaa.

Vaikka itse pelikin on hyvä, tekee musiikki Lords of Thunderista ikimuistoisen. Se on mautonta instrumentaalikasariheviä – eli aivan hulvatonta koppotikoppoti-komppia ja tilutusta! Cd-tasoinen hupihevi ja 8-bittinen peli on hillitön yhdistelmä.

80

Lisää aiheesta