Lotus - The Ultimate Challenge – Autopeli.

Amigan menestyksekkäimpiin autopeleihin kuuluu Lotus trilogia, kolme peliä, jotka kaikki vuorollaan nousivat myyntilistojen kärkisijoille. Nyt näistä viimeinen, Pelit-lehdessä viime syksynä arvosteltu Lotus III, on julkaistu PC-versiona.

Kaikkinensa PC-versio muistuttaa Amiga-esikuvaansa niin hyvässä kuin huonossa. Peli koostuu kahdesta eli pelityypistä: toinen on Outrun-tyylinen aika-ajo, jossa tarkistuspiste (checkpoint) täytyy ohittaa ennen kuin aika loppuu, toinen taas maailmanmestaruussarja, jossa kymmenen parhaan joukkoon sijoittuminen vie jatkoon. Jaetun kuvaruudun kaksinpeli on mahdollista, lisäksi uusia ratoja voi suunnitella idioottihelpolla RECS-rataeditorilla.

Yksinpelinä Lotus (III) tökkii Amiga-version tapaan. Aika-ajossa tuntuu kello olevan välillä aivan sekaisin, aikaa jää parhaimmillaan jäljelle jopa yli minuutti tarkistuspisteen ohittuessa. Samassakin kilpailussa saattaa yllättäen aika silti viimeisellä kierroksella loppua. Maailmanmestaruusmoodi on pelinä parempi, mutta peli-istunnot tulevat aivan turhan pitkiksi. Tallennusmahdollisuutta kesken kauden ei nimittäin ole. Kaiken kukkuraksi osa kilpailuista on tylsiä jo senkin takia, että ohitettavia on liian vähän.

Pelin grafiikka on riittävän siistiä ja selkeää ja ainakin nopealla koneella tie rullaa jouheasti. Äänet ja musiikki eivät sen kummemmin innostaneet. Pelin pelastaa toimiva kaksinpelimahdollisuus, kaverin kanssa kilpailu on aina hauskaa.

80