MaBoShi: The Three Shape Arcade (Wii)

Tarjous, josta ei voi kieltäytyä: kolme peliä samassa paketissa, kaksi euroa kipale. Kaikkia vielä pelataan samaan aikaan samalla ruudulla. Kolmen muodon arcadessa jauhetaan pallo-, keppi- ja neliöpelejä, joissa palloa ja keppiä kontrolloidaan vain yhdellä näppäimellä. Näennäisestä helppoudesta huolimatta homma ei ole ihan näin yksinkertaista, sillä samaan aikaan ruudulla pyörivät pelit vaikuttavat toisiinsa eri tavoin.

Palloilussa ohjataan ympyrän sisällä pyörivän pallon kierimissuuntaa. Pallolla tuhotaan ruudun keskeltä reunoja kohti pakenevat prötöt. Sopivasti suuntaa vaihtamalla boltsi sakkaa ja putoaa esineitä sisältävän keskustan läpi.

Keppeilyssä tanko pyörii pallon ympärillä, jolloin napin painallus määrää, kuinka kauas keppi yltää. Pyörivä keppi tuhoaa kaikki viholliset ja esteet, mutta pallo on haavoittuva.

Suuntaohjainta tottelevassa neliöpelissä ohjataan kulmikasta matoa, jonka häntä palaa. Leviävillä liekeillä tuhotaan kaikki vierivän ruudun geometriset kohteet. Umpikujat ja alalaitaan ehtineet palikat lopettavat rimpuilun. Taktista näkemystä vaativa liekkimatoilu pitää yksinpelinä mielenkiintoa yllä pisimpään.

MaBoShin pelit ovat yksinään kevytviihdettä, mutta homman koko oveluus aukeaa vasta useammalla pelaajalla. Pallon tuhoamat ököt singahtavat muille bonuksiksi, reunan yli heilahtava keppi auttaa (tai haittaa) naapureita ja palavat neliöt lähettävät aaltoja viereiseen ruutuun. Suoraviivaista, selkeää ja omaperäistä kimppakohkaamista. Erittäin näppäränä bonuksena MaBoShin pelit siirtyvät Wiiltä sujuvasti DS:n muistiin pelattavaksi.

86

Lisää aiheesta