MAINOS: Maailman kalleimmat pelituolit

Tänä päivänä markkinoilla on runsaasti erilaisia pelituoleja, joista toiset ovat edullisia ja toiset kalliita. Tämä pelituolivertailu keskittyy erityisesti kalleimpiin pelituoleihin. Kalleimmat pelituolit voivat nimittäin tehdä pelikokemuksesta täysin erilaisen. Lukemalla artikkelin pääset tutustumaan kahdeksaan kalleimpaan pelituoliin halvimmasta pelituolista alkaen.

Konsolipelit ja tietokoneella pelaaminen ovat nousseet koko ajan suurempaan suosioon aina 1980-luvulta alkaen. Aluksi suosion kasvu oli hidasta, mutta vuosien varrella yhä useampi löysi konsolipeleistä ja tietokonepeleistä itselleen rakkaan harrastuksen. Ensimmäisinä vuosikymmeninä pelaaminen ei kuitenkaan noussut useinkaan yhtä tavoitteelliseksi, eikä kodeissa käytetty resursseja pelaamisen mukavuuteen tai ergonomisuuteen. 

1990-luvun aikana ja erityisesti loppupuolella pelaamisesta alkoi kuitenkin tulla entistä suurempi asia. Pelivalmistajat alkoivat panostaa entistä enemmän sekä grafiikkoihin että äänimaailmoihin. Pelien tarinat alkoivat muuttua entistä mukaansatempaavimmaksi, jolloin pelaaminen muuttui myös entistä intensiivisemmäksi. 

Vaikka vielä 1980-luvulla kotitalouksissa olisi naurettu ajatukselle pelituolista, oli 2000-luvun alku jo täysin erilainen. Pelaamiseen alettiin panostamaan ja tämä näkyi pelipöydissä, pelikoneissa, pelituoleissa sekä pelaamiseen käytettyjen tilojen varustelussa. Pelaamisesta muodostui vuosien varrella useille rakas harrastus tai peräti ammatti. 

Tank Series 400LB -tietokonetuoli pelaamiseen

DXRacerin pelituoli on erityisesti pitkien pelaajien mieleen, sillä pelituolin suunnittelussa fokus on ollut nimenomaan pitkien pelaajien mukavuudessa, kun edessä on pitkäaikainen pelisessio. Suunnittelussa on kiinnitetty huomio niin suurempaan kokonaisuuteen kuin myös pienempiin yksityiskohtiin, jotta kokonaisuus on onnistunut. Tuolissa yksi parhaista puolista on, että se on rakennettu kestäväksi. 

Vaikka pelaamiseen käytettävä aika olisi pitkä, tulee Tank Series 400LB:n olla kestävä. Tuolissa onkin kestävyyttä tuomassa leveä alumiinipohja, joka ei muserru rasituksen alaisena. Mukavuutta tuolilla tuovat vaahtomuovista valmistetut pehmusteet, korkea selkänoja sekä juuri oikein kokoiset käsinojat. Ulkonäössä Tank Series 400LB luottaa tyylikkääseen yhdistelmään mustaa sekä punaista, joista musta vaikuttaa tuolin päävärinä. 

Pelituolin käyttö onnistuu peräti kaksi metrisiltä pelaajilta, sillä suunnittelussa on keskitytty nimenomaan keskimääräistä pidempien pelaajien pelimukavuuteen. Jos etsinnässä on tuoli pitkälle pelaajalle, voi Tank Series 400LB olla yksi mahtavista vaihtoehdoista.

●    Hinta: 634 €
●    Erityistä: Suunnittelussa huomioitu erityisesti pidemmät pelaajat 
●    Design: Käyttömukavuudessa on huomioitu pidemmät pelaajat muun muassa käsinojien suunnittelussa. Väritykseltä pelituoli on tyylikäs musta, johon punaiset yksityiskohdat tuovat näyttävyyttä. 

AKRacing Masters Series Pro -pelituoli

AKRacing tuo markkinoille uskomattoman pelituolin, jossa on panostettu erityisesti pelituolin ergonomisuuteen. Ei ole poikkeuksellista, että pelituolissa on runsaasti säätöjä korkeudessa ja erilaisissa asennoissa. AKRacing Masters Series Pro -pelituoli on kuitenkin jotain aivan muuta, sillä tuoli vie ergonomian aivan uudelle tasolle. Onnistuneiden ergonomisten valintojen kautta myös pelikokemus voi olla parempi.

Selkätuen sekä muiden perusominaisuuksien ohella pelituolista löytyy myös ylimääräinen tuki jaloille. Jalkatuen merkitys korostuu niiden pelaajien keskuudessa, jotka pelaavat tuntikausia ja haluavat istua pelin ajan mukavasti. Tuoli on myös keskimääräistä syvempi ja leveämpi, joten se soveltuu hyvin erikokoisille pelaajille. Muotoilun ansiosta tuoli on erittäin ergonominen ja pelaaja voi helposti saada itselleen mukavan asennon tuolissa istuessaan. Kokemuksen täydentää erityinen jäähdytysvaahto, joka estää hikeä kertymästä tehden pelaamisesta entistä mukavamman kokemuksen.

Ulkoisilta ominaisuuksiltaan AKRacing Masters Series Pro ei koreile liikoja. Väritykseltään musta pelituoli ei tarjoa muita väriläikkiä, kuin valkoisella kirjoitetun mallin ja merkin. Tyylikkään näköinen tuoli kuitenkin huokuu mukavuutta ja laatua aina selkä- ja niskatukea myöten. Pelituoli on onnistunut valinta, vaikka pelaaminen tapahtuisi kuumana päivänä ja edessä olisi pitkä turnaus.

●    Hinta: 452 €
●    Erityistä: Ergonominen muotoilu sekä lisätuki jaloille
●    Design: Tyylikkään musta pelituoli ei kaipaa tehosteeksi värejä. Suunnittelussa on huomioitu erityisesti istuintilan koko, joka on perinteisiä malleja syvempi ja leveämpi. Ergonominen muotoilu on myös yksi tuolin tärkeimpiä osia.

Aeron-pelituoli 

Herman Miller on monille tuttu nimi erilaisten huonekalujen parista, mutta tuotemerkki on vallannut alaa myös pelituolien parissa. Aeron-pelituoli on valmistettu tyylikkääksi ja nimenomaan pelaajille soveltuvaksi. Muotoilussa Aeron-pelituolin kohdalla on panostettu erityisesti tyylikkyyteen, mutta samalla ergonomiaan. Materiaaleihin on panostettu runsaasti, sillä tuolissa käytetään hengittäviä materiaaleja, jotka tekevät tuolista mukavan käyttää myös pitkäaikaisessa pelaamisessa. Selkätuki on suunniteltu siten, että pelaaja pysyy koko ajan ryhdikkäässä asennossa, eikä selkä pääse lysähtämään. 

Värimaailma on hyvin yksinkertainen, sillä Aeron-pelituoli on kauttaaltaan mattamusta. Näin siinä ei heijastele pelaamisen aikana välkkyvät valot, eikä värit vie huomiota pelaamiselta. Vaikka tuoli on hyvin pelkistetty, löytyy siitä kaikki tarvittavat säädöt eikä pelikokemus pääse kärsimään. Aeron-pelituoli onkin säätöjensä ansiosta helppoa saada sopimaan jo olemassa olevaan pelipöytään sekä tilaan, jossa pelaaminen tapahtuu. 

Aeron-pelituoli on omiaan erittäin tyylitietoisille, mutta mukavuudesta nauttiville pelaajille. Tuolin kerrotaan olevan valmistettu kierrätetyistä materiaaleista, joten sen voi nähdä osana kestävää kehitystä. Herman Millerin toimistotuolit ovat hyvin tunnettuja maailmalla, joten on mielenkiintoista nähdä aluevaltaus myös pelituolien parissa. 

●    Hinta: 1458 €
●    Erityistä: Herman Millerin PostureFit -selkä- ja ristiselän tuki
●    Design: Muotoilussa huomio on kiinnittynyt erityisesti ergonomiaan, joka tukee pelimukavuutta. Väriltään mattamusta tuoli sopii myös pelihuoneisiin erinomaisesti.

Embody-pelituoli 

Herman Miller -tuotemerkiltä löytyy myös Embody-pelituoli, joka soveltuu erityisesti pelaajille, jotka harrastavat pitkäkestoista pelaamista. Tuoli on suunniteltu siten, että siinä istuessa on mukava pelata niin konsolipelejä kuin tietokonepelejäkin, eikä pelikokemus kärsi. Kaikin puolin suoraviivainen kokoonpano on kaikessa yksinkertaisuudessaan näyttävä ja tyylikäs. Musta väri soveltuu sisustukseen kuin sisutukseen, eikä tuoli ole yhtä massiivinen kuin useimmat pelituolit.

Pelihetkistä nauttimiseen on panostettu, sillä Embodyyn on lisätty pehmusteita tuomaan mukavuutta. Lisäksi pelaajan viilennykseen on panostettu kuparin avulla. Materiaaleissa käytetty kupari pitää pelaajan viileänä myös pitkien pelisessioiden aikana. Näin pelaajan keskittyminen ei herpaannu hiostavan olon vuoksi.

Ergonomiaan on panostettu hyvin paljon, sillä tuolin kehityksessä kuunneltiin useiden lääkäreiden ja biomekaniikan asiantuntijoiden näkemyksiä. Yksi tuolin erikoisuuksista onkin selkätukijärjestelmä, joka mukautuu aina käyttäjänsä selkärangan mukaisesti.

●    Hinta: 1795 €
●    Erityistä: Soveltuu erinomaisesti pitkiin pelisessioihin
●    Design: Suunnittelussa on keskitytty erityisesti ergonomiaan, mutta tuoli on ulkoisesti hyvin minimalistinen. Musta väri kuitenkin pitää tuolin tyylikkäänä ja näyttävänä. 

GTM Motion Simulator -tuoli

GTR Simulatorin GTM Motion Simulator -pelituoli herättää pelit henkiin täysin uudella tavalla. Kyseessä ei ole mikä tahansa huonekalu, vaan nimensä mukaisesti liikesimulaattori, jonka avulla pelikokemus tuntuu entistä aidommalta ja mielenkiintoisemmalta. GTR Simulator mainostaa tuoliaan onnistuneena simulaattorina, joka tuo mukanaan onnistuneen ajokokemuksen ilman tankkaamista, renkaiden vaihtoa tai muita ärsyttäviä ongelmatilanteita. 

Vaikka pelituoli on hyvin arvokas, ei sen ergonomiaan ole panostettu aivan täydellisesti. Pelituolissa on kuitenkin runsaasti ergonomisia yksityiskohtia, joiden avulla tuolin käyttäminen on mukavaa myös pitkällä tähtäimellä. Pelituolin kallistusta sekä polkimien korkeutta on mahdollista säätää siten, että pelituoli sopii myös pidemmille pelaajille. 

Vaikka GTM Motion Simulator on tyylikäs kokonaisuus, ei se kuitenkaan ole aivan jokaiselle suunnattu. Tällä hetkellä pelituoli ei nimittäin ole yhteensopiva Xboxin kanssa, mutta sen voi liittää muutamiin ajosimulaattoreihin PC:llä. 

●    Hinta: 3532 €
●    Erityistä: Pelin liikettä simuloiva tuoli
●    Design: Näyttävä ja tilaa vievä kokonaisuus, jossa värimaailma on musta ja itse pelituoli hyvin pelkistetty. 

IW-J20 PRO

Imperator Worksin kehittämä IW-J20 Pro on ehdottomasti yksi markkinoiden erikoisimman näköisistä pelituoleista. Muotoilunsa puolesta pelituoli herättää huomion nopeasti, sillä ulkoasussa vaikuttavat sekä leikkiaseet että telaketjut. Luonnollisesti kaikki osat ovat kuitenkin vain koristeita, eivätkä oikeita aseita. Kokonsa ja ulkonäkönsä puolesta IW-J20 Pro hallitsee voimakkaasti tilaa, joten pelituoli sopii parhaiten heille, joilla on pelaamista varten erillinen huone. 

Istuin itsessään on erittäin mukava, sillä vaikutteita on otettu kilpa-autojen istuimista. Kuppipenkit takaavatkin mukavan istuma-asennon myös pitkäksi ajaksi. Istuimen lisäksi pelituolin runkoon on kiinnitetty erityistä huomiota, sillä se on valmistettu korkeahiilisestä teräksestä. Imperator Works lupaa pelituolin hankkijoille, että käsinojat sekä näppäimistön lokero ovat kestäviä ja niiden ergonomisuuteen on panostettu. 

Pelituolin erikoisuuksiin kuuluu myös ohjauspaneeli, jonka luvataan ohjaavan pelituolin jokaista liikettä. Pienikokoisen ohjauspaneelin toiminnasta ei kuitenkaan ole tämän enempää tietoja, joten pelaajan tulee itse kokeilla, mitkä osat liikkuvat. 

●    Hinta: 8074 €
●    Erityistä: Leikkiaseita toiminnan täyteiseen pelaamiseen
●    Design: Ulkoasu pyritty saada näyttämään aseilla varustellulta ajoneuvolta, joka kulkee telaketjuilla. Kookas ja harmaa pelituoli, joka vaatii runsaasti tilaa ja on täysin erinäköinen kuin perinteiset pelituolit. 

Nollapainovoimainen työasema

Ergoquestin Zero Gravity Workstation Ultimate on ehdottomasti kallein markkinoilla oleva pelituoli yli 16 000 euron hinnalla. Hintaa katsoessa on jo helppoa arvata, ettei kyseessä ole missään nimessä mikä tahansa pelituoli, vaan jotain aivan uutta ja erilaista. Nollapistevoimainen työasema on motorisoitu aivan joka puolelta, joten voit helposti säätää selkänojaa sekä jalkojen asentoa parhaan asennon saavuttamiseksi. Monipuolisten asentojen ohella pelituolissa on käytetty Memory Foam -pehmusteita, joten käyttömukavuus on taattua myös pitkäkestoisessa pelaamisessa. 

Pelituoli on uskomaton kokonaisuus, johon voit asentaa peräti kolme näyttöä, joista kukin voi olla 34-tuumainen. Kritiikkiä näin arvokas pelituoli sai siitä, että tuolissa ei ollut näyttöjä jo valmiiksi. On kuitenkin hyvä muistaa, että kyseessä on pelituoli eikä peliasema. Näytöille on kuitenkin paikkansa kokonaisuudessa, joten pelaaminen voi alkaa!

Viimeistelyssä on huomioitu käyttömukavuus, mutta myös erilaiset pienet yksityiskohdat. Mielenkiintoisia ja kaikin puolin toimivia yksityiskohtia ovat muun muassa sisäänrakennettu työvalo sekä säädettävä taso hiirelle ja näppäimistölle. Mikä parasta, motorisoidut osat voi ohjelmoida muistamaan asetukset.

●    Hinta: 16 146 €
●    Erityistä: Pelituolin selkänoja on moottoroitu
●    Design: Kookas ja hyvin moderni pelituoli ei näytä ulkoisesti kovinkaan paljoa pelituolilta. Moottoroidussa pelituolissa ulkonäön sijasta on keskitytty erityisen paljon pelikokemukseen.

Artikkeli on Pelituoli.net-sivuston mainos.