MAINOS: Parhaat kryptopelit vuonna 2022

Vuosi 2021 oli aikaa, jolloin NFT:t tulivat suuren yleisön tietoisuuteen. Silloin NFT-markkinat keskittyivät enimmäkseen pelien sisäisten esineiden digitalisointiin ja virtuaaliseen taiteeseen.

Vuoden loppua kohden isoksi trendiksi nousi metaversumi, joka on tälläkin hetkellä kaikkien huulilla. Metaversumi tarjoaa kokonaisia virtuaalimaailmoja, jotka ovat täynnä kaikenlaista sisältöä, jota voi lähteä jo nyt tutkimaan.

Mikään tällainen ei tietenkään olisi ollut mahdollista ilman bitcoinia - maailman suurinta ja tunnetuinta kryptovaluuttaa -, joka toi virtuaalivaluutat ja kaiken niihin liittyvän ihmisten tietoisuuteen. Niin bitcoin kun koko kryptoala on kasvanut ja kehittynyt todella paljon, ja siitä kertoo paljon esimerkiksi Bitcoin kurssi.
Kun bitcoin ei vielä ollut niin suosittu, niin sen arvo oli noin $200, mutta nyt se on käynyt korkeimmillaan jo $68 000, mikä kertoo siitä, että kryptovaluutat, lohkoketjuteknologia ja kryptopelit ovat ehdottomasti tulleet jäädäkseen!

Mitä NFT-pelit tarkalleen ottaen ovat?

Ennen kuin hypätään tarkemmin kiinni parhaisiin kryptopeleihin, niin on hyvä oppia hieman niiden taustasta. Tässä lyhyt katsaus siihen, mitä NFT-pelit ovat:
●      Play-to-earn kryptopeleissä hyödynnetään NFT:tä pelien sisäisten omaisuuserien kautta, ja pelaaja käytännössä voittaa itselleen esimerkiksi kryptovaluuttaa, mikäli hän onnistuu voittamaan tai saavuttamaan jonkin tason.
●      Useat NFT-pelit perustuvat joko strategiaan tai taisteluihin - tai molempiin. Tällaisissa peleissä on mukana ympäristö, jossa pelaaja voi pelata tietokonetta tai toista pelaajaa vastaan.
●      Monissa peleissä pelaajalla on mahdollisuus myydä oma omaisuutensa pois, mikäli pelin pelaamisen lopettaa tai niitä ei enää tarvitse. Tällöin tekee mahdollisesti voittoa!

Kryptopelit syntyivät, kun peliteollisuus alkoi kehittää lohkoketjuja, jotka tuotiin sitten osaksi pelimaailmaa. Tällainen mahdollisuus syntyi, koska NFT:t ja metaversumi kulkivat ja kulkevat edelleenkin käsi kädessä.

Parhaat kryptopelit 2022

1)   Axie Infinity
Axie Infinity on tällä hetkellä suosituin ja suurin lohkoketjupeli, jossa yhdistyvät niin GameFI, NFT:t kuin moni muukin asia. Peli on saanut inspiraationsa Pokémonista ja tehtävänä onkin matkata ympäri maailmaa, kouluttaa omia “hirviöitä” ja käyttää niitä taisteluissa vastustajien päihittämiseksi ja palkintojen ansaitsemiseksi.
Kaikki hahmot tässä pelissä tulevat NFT-muodossa, joten niitä voi sekä ostaa että myydä. Niin kauan kuin pelaaja omistaa niihin sidotun NFT:n, niin hän omistaa kyseisen hirviön. Niiitä on myös mahdollista päivittää ja kasvattaa. Voitettavilla palkinnoilla voi sitten lunastaa itselleen lisää NFT:tä tai ne voi myös myydä oikeasta rahasta.

2)   Illuvium
Illuvium on avoimen maailman fantasiaseikkailupeli, joka on hyvin viihdyttävä peli etenkin Ethreumin lohkoketjun faneille. Pelissä hypätään Illuviumin maailmaan, jonka asukkaina toimivat Illuvial-olennot.
Pelaajat saavat olentoja itselleen päihittämällä ne, jonka jälkeen niitä voi alkaa kouluttamaan ja käyttämään tulevissa taisteluissa muita vastaan. Samalla pelaaja voi seikkailla, osallistua haasteisiin ja osallistua yhteisölliseen tarinaan.

3)   Decentraland
Decentraland on 3D-virtuaalitodellisuuden kryptopeli, joka perustuu myöskin Ethereum-lohkoketjuun. Pelaajat voivat luoda ainutlaatuisia avatareja, tutkia maita ja nauttima uskomattomista seikkailuista.
Pelaajat voivat hyödyntää MANA-tokenia pelin sisäisenä rahana, jolla he voivat sekä ostaa että myydä esineitä ja samalla nauttia sosiaalisesta pelikokemuksesta.

4)   The Sandbox
The Sandbox on toinen 3D-virtuaalitodellisuuden kryptopeli, jossa tokenina toimii SAND. Sen avulla voi asioida markkinoilla ja käydä kauppaa digitaalisella maalla. Pelaajilla on mahdollisuus valita oma tapansa ansaita rahaa ja se muistuttaa paljon tunnettua Minecrafia, jossa esineet ja ympäröivä maailma ovat palikoiden muodossa.

Paras tapa ansaita tässä pelissä on käydä kauppaa esineillä ja mailla sekä suorittaa pelistä löytyviä tehtäviä.

Artikkeli on I am Content -yhtiön mainos.