MAINOS: Striimatuimmat, katsotuimmat ja trendaavimmat pelit 2021

Vuosi 2021 on alkanut vauhdikkaasti pelimaailmassa. Erityisesti klassikon aseman saavuttaneet pelit nousevat tilastojen kärkeen, mutta yllätyksiäkin löytyy.

Vertailualusta Sortter selvitti, mitkä ovat tämän hetken kuumimmat tietokonepelit. Sortter tarkasteli striimattujen pelien statistiikkaa viimeisten 90 päivän ajalta Twitch-alustalla.

Paljastui, että klassikkojen asemaan nousseet pelit ovat edelleen striimatuimpia – uudet pelit ja live-keskustelut vetävät kuitenkin myös katsojia puoleensa.

Maailman suosituimmat pelit striimatuimpia

Yhtenä maailman suosituimmista peleistä tituleerattu Fortnite on selvästi striimatuimpia tietokonepelejä. Fortnitea on striimannut peräti 1,3 miljoonaa pelaajaa ja striimatut tunnit lähentelevät toista kymmentä miljoonaa.

Toiseksi eniten keväällä 2021 on striimattu vuonna 2019 ilmestynyttä Call of Duty: Modern Warfare -peliä. Toukokuun alussa netiin vuodettiin tieto, että pelin kolmas osa, Call of Duty: Modern Warfare 3, julkaistaisiin vielä vuonna 2021. Jäämme odottamaan vahvistettuja tietoja.

Kolmanneksi sijoittui Apex Legends, joka julkaistiin tietokoneelle vuonna 2019. Maaliskuussa 2021 peli julkaistiin myös Nintendo Switchille, joten konsolipelaajat pääsevät nyt nauttimaan myös pelistä.

Striimatuimmat pelit 90 päivän aikana

Mitä?

Fortnite

Call of Duty: Modern Warfare

Apex Legends

Striimaajat

1,3 miljoonaa

0,77 miljoonaa

0,63 miljoonaa

Striimatut tunnit

19,7 miljoonaa

14,3 miljoonaa

12,0 miljoonaa

Katsotuimmat livet – joukossa myös arkielämän live

Reilusti katsotuimpana Twitchin kanavana on ”Just Chatting”, jonka live-sisällöt voivat olla mitä vain kokkauslivestä aamukeskusteluihin. Kanava ei kuitenkaan keskity varsinaisesti pelien striimaukseen, vaikka osassa liveistä keskustellaan pelaamisesta.

Katsotuimpana pelinä on ollut jo vuonna 2013 julkaistu Grand Theft Auto V – peliä on katsottu viimeisen 90 päivän aikana peräti 578 miljoonaa tuntia. Toiseksi katsotuin on vuonna 2009 julkaistu League of Legends ja kolmantena kestosuosikki Fornite.

Katsotuimmat livet 90 päivän aikana

Mitä?

Just Chatting

Grand Theft Auto V

League of Legends

Fortnite

Katsotut tunnit

808 miljoonaa

578 miljoonaa

463 miljoonaa

323 miljoonaa

Katsojia 

374 233

267 737

214 265

149 714

Kanavia

4 801

3 192

5 161

9 119

Monipuolinen kattaus pelejä ja live-keskustelut trendaavat

Viimeisten 90 päivän aikana Grand Theft Auto V on alkanut trendata kasvattamalla huomattavasti striimauksia, katsottuja tunteja sekä uusia kanavia. Vasta vuonna 2020 julkaistu VALORANT on myös nopeasti noussut kevään pelivertailussa toiselle sijalle – striimaajia on kevään aikana tullut lisää peräti 163 002 kpl.

Pitkä koronavuosi näyttää vaikuttaneen myös siihen, että Just Chatting on noussut kolmannelle sijalle trendaavimpien striimausten listalle. Monipuolinen sisältökattaus, käyttäjien itsensä tekemät livet sekä yllätyksellisyys näyttävät vetoavan katsojiin.

Trendaavimmat pelit 90 päivän aikana

Muutokset edelliseen 90 päivään

Grand Theft Auto V

VALORANT

Just Chatting

Striimaajat

+83 225

+165 002

+103 070

Katsotut tunnit

+397 miljoonaa

+116 miljoonaa

+98 miljoonaa

Kanavia 

+866

+1 458

+548

Kiinnostaako sinua pelien striimaus ja e-urheilu?

E-urheilu on kasvanut viime vuosina suureksi markkinaksi, jossa moni nuori pääsee breikkaamaan. Ala on kuitenkin kilpailtu ja vaatii usein vuosien harjoittelun, jotta menestystä tulee.

Uusi tietokone tai konsoli, pelituoli tai uutuus peli voivat nopeasti kasvattaa kuukausittaisia menoja. Onneksi rahoitusvaihtoehtoja on monia. Jos päätät hakea rahoitusta harrastukseesi, löytyy edullinen laina kilpailutuksen avulla – saat parhaimmillaan kymmeniä lainatarjouksia, joita voit vertailla keskenään ja valita sitten itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Kun vertailet lainatarjouksia, kiinnitä huomiota lainan korkoprosenttiin, laina-aikaan sekä todelliseen vuosikorkoon. Sortter järjestää lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron avulla, näin voit vertailla erilaisia lainatarjouksia – huolimatta tarjotusta lainasummasta tai laina-ajasta – keskenään helposti.

Lainavertailun lisäksi Sortter vertailee myös sijoitussovelluksia (uutuutena kryptoalustat), sekä puhelinliittymiä ja säästötilejä.

Tutustu Sortterin vertailupalveluun ja säästä kuluissa.

Teksti on kaupallinen yhteistyö Sortterin kanssa. 

Taulukoiden tiedot on kerätty sullygnome-sivustolta 5.5.2021.