Man Enough – Puutostiloja

Pikkutuhma seksi myy aina, ja niinpä vähemmän korkealaatuisesta tuotannostaan tunnettu Tsunami on työntänyt sovinistiset sorkkansa simuloituun sosiaaliseen kanssakäymiseen niin kutsuttujen "naisten" kanssa. Oletko tarpeeksi Mies päästäksesi "treffeille" viiden digitaalihempukan kanssa?

Ensivaikutelma Tsunamin sosiaalisesta fantasiapelistä on hyvä. Laatikon kansikuva on, öh, vähintäänkin mielenkiintoinen ja ainakaan miespuoliset peliostajat eivät voi olla huomaamatta sitä pelikaupan hyllystä. Tyylikäs pakkaus sekä kaksi (!) CD:tä kansikuvatyttö-printtauksella vihjaavat laadukkaaseen CD-grafiikkaan ja larrymaiseen huumoriin.

Alkudemo alkaa kapakasta, jossa avulias kaveri antaa Jerin treffipalvelun osoitteen. Hemaiseva Jeri järkkää kontaktit viiteen eri tyttöön, ja lupaa lähteä itsekin treffeille, mikäli treffit muiden kanssa onnistuvat. Tapaamiset järjestyvät jututtamalla ensin Jeriä ja sen jälkeen treffikandidaatteja. Tämä jutustelu hoidetaan monivalintatekniikalla, jossa pelaaja valitsee pelin ehdottamasta kolmesta repliikistä sopivimman. Vastaukset tulevat kuvan ja äänen kera tyyliin "Ah, olet ihana" tai "Plääh, olet mäntti".

Lihatiskillä

Kaikki viisi tyttöä kokoontuvat Iron Maiden -kuntosalilla. Sieltä "valitaan" tyttö, jonka kanssa halutaan jutustella. Hyvällä supliikilla saadaan tytöltä tiukattua puhelinnumero, oikein hoidettu puhelinkeskustelu taas johtaa treffeille. Tätä seuraa pakollinen toiminto-osuus, joka on väripyssysotaa, laskuvarjohyppelyä tai vastaavaa. Esimerkiksi Quinn suostuu jatkamaan treffejä vain, jos "miehekkyytensä" todistaa osumalla häneen väripyssysodassa viisi kertaa. Tämä toiminto-osuus on typerän pelin typerimpiä piirteitä, muun muassa väripyssysodassa on neljä paikkaa, jossa Quinn voi piileskellä, ja näistä pitää arvata oikein. Peli perustuu täysin sattumaan: arvaat väärin ja häviät, arvaat oikein ja voitat, joten save- ja restore-toiminnot ovat ahkerassa käytössä.

Mukana tulevista tyttöjen kuvauksista selviää tyttöjen taustatiedot, joiden mukaan heidän kanssaan tulee keskustella: kun taustakuvauksen mukaan Erin inhoaa lakimiesvitsejä, ei saa kertoa lakimiesvitsejä. Kun Quinn inhoaa pehmoja, täytyy valita vaihtoehdoista machomaisin. Romantiikkaa janoavalle Fawnille täytyy valita repliikki, jossa lörpötellään kynttiläillallisista ja pitsiverhoista. Huumaavan älyä vaativaa.

Seinästärevittyä grafiikkaa

Man Enoughissa ensimmäisenä silmään pistää hämmästyttävän suttuinen grafiikka: sekä kuvat että videopätkät ovat huonolaatuisia. Videopätkien suttuisuus on jotenkin on teknisesti ymmärrettävää, mutta miten ihmeessä kuvatkin ovat (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta) näin törkeän huonoja? Koko kauheus ei varmasti välity kuvista, mutta uskokaa pois, ne ovat surkeita.

Alun muutamaa hyvää vitsiä lukuunottamatta Man Enough on kuiva, huumoriton, tylsä ja tuhruinen tirkistelypeli, jossa ei edes ole juuri mitään tirkisteltävää. Ainoat hyvät näyttelijät poppoosta ovat itse Jeri ja alun mieskaveri, muiden ylinäytellyt ja teennäiset vuorosanat ovat hävettävän hirvittävää kuultavaa.

Lienee jo täysin selvää, että Man Enough on suunnattu vain miespuolisille pelaajille. Vaikka en olekaan mikään paavonikula, pelin stereotypiat ja asenteellisuus ovat todella häiritseviä, etenkin kun huumori loistaa poissaolollaan. Varokaa tätä, hyvän pakkauksen alla on silkkaa sontaa. Voi sitä onnetonta, joka tähän rahansa haaskaa.

15