Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story (DS)

Voihan viikset! Kamalan kauhea Fawful on irrallaan ja punoo ilkeitä juonia Sienivaltakunnan varalle. Oman lusikkansa soppaan heittää Marion arkkivihollinen Bowser, jonka Fawful huijaa nielaisemaan Marion, Luigin ja kumppanit sisuksiinsa.

Bowser’s Inside Story on makoisa sekoitus roolipeliä, seikkailua ja tasohyppelyä. Bowserin uumenissa Marion ja Luigin yhteistyötä seurataan perinteiseen tasohyppelytapaan sivusta, kun ulkoilmassa Bowser ja putkimiehet pääsevät tallustelemaan joka suuntaan. Pelihahmot keräävät kokemusta, päivittävät tavaroitaan ja oppivat tukun uusia kykyjä. Sujuvasti toimivissa taisteluissa tärkeintä on kuitenkin statistiikkojen sijaan tarkkuus ja ajoitus, jotka korostuvat varsinkin erikoishyökkäyksissä.

Dialogi ja hullunkuriset tapahtumat ovat riemukasta seurattavaa. Bowser varastaa koko show’n opportunistisen ja periksiantamattoman luonteensa ansiosta. Koopien kuningas kasvaa aika ajoin jätti-Bowseriksi, jonka Godzilla-luokan taistelut ovat mieleenpainuvan mahtipontisia.

Seikkaillessa aika kuluu kuin siivillä. Mainiot hahmot, vaihtelevat teemat, monipuoliset minipelit ja ohjattavien hahmojen erilaisuus varmistavat sen, että meno pysyy tuoreena. Peli myös hyödyntää DS:n rahkeita kiitettävästi, sillä tasokkaan audiovisuaalisen annin lisäksi kosketusnäyttö ja mikki ovat minipeleissä ahkerassa käytössä.

Bowser’s Inside Story on kertakaikkisen erinomainen peli, jonka eri osa-alueet täydentävät ja tukevat toisiaan hienosti. Peli on helppo oppia, mutta myös tarpeeksi laaja ja haastava, sillä jo pelkän pääjuonen läpäisyyn kuluu parikymmentä tuntia.

Toki idea on samankaltainen Mario Luigi: Partners in Timen (Pelit 3/2006, 91 p) kanssa, mutta nyt kokonaisuus on paremmin tehty. Bowser’s Inside Story on yksi loppuvuoden pelitapauksia ja DS:n parhaita pelejä. Marion, Luigin ja etenkin Bowserin seikkailut tempaavat mukaansa. Kaikkien aikojen parhaan pelipahiksen läpimurtoa ei kannata ohittaa.

91

Lisää aiheesta