Marvel vs. Capcom 2: New Age of Heroes (PS2)

Marvel vs. Capcom -sarjan mätkinnöissä kamppailevat amerikkalaisen Marvel-sarjakuvatalon supersankarit ja japanilaisen Capcomin pelihahmot. Ottelijakaartin selkärangan muodostavat X-miehet ja Street Fighterin ydinporukka, mutta peijaisiin ottaa osaa huimat 56 kamppailijaa, joiden erikoinen ulkomuoto ja taistelutyyli antavat pelille aivan oman tunnelmansa.

Kärhämät ratkaistaan kolmen jäsenen tag-tiimeillä. Meno äityy parhaimmillaan poskettoman hektiseksi sekasorroksi, sillä areenalla riehuu usein neljästä viiteen soturia samaan aikaan. Tiimiläiset saavat tehdä pikavisiitin taistelutantereelle milloin lystäävät, mutta vain yksi taistelija kerrallaan tottelee pelaajan komentoja. Kentän ulkopuolella lepäävät ottelijat saavat tutusti osan energiastaan takaisin.

Ennen matsia reserviläisille valitaan avustustyyli kolmesta vaihtoehdosta. Osa nyrkkisankareista rynnii kentälle lyömään, toiset ammuskelevat alueen laidalta ja kolmannet parantavat aktiivista ottelijaa. Taistelijoille voi valita myös muita reagointitapoja, mutta suoraviivaiset mättäjät ovat aloittelijan ja usein myös veteraanin paras turva.

Taistelijoiden liikearsenaalin kuuluu neljä lyönti- ja potkutyyppistä niittiä, joita muunnellaan lähinnä kyyristymällä ja loikkaamalla. Erilaisilla ammuksilla on oma merkityksensä, sillä X-mies Kyklooppi ja pari muuta sälliä korvaavat raskaan peruslyönnin kauas kantavalla laukauksella.

Hyper Combo -mittari täyttyy perusmätön sivutuotteena. Mittarin latauduttua avautuvat hyperkombot ovat komeita ja tappavia liikesarjoja, joita voi jatkaa taistelun vaihtomiehillä muiden tag-mätkintöjen tapaan. Erikoisliikkeitä on vain muutama per taistelija, mutta shown näyttävyys korvaa niukasti määrän. Pikkuvirheenä erikoisliikkeiden suuntanäppäinkoukerot ovat padilla tehtäväksi turhan vaatia ja pelaamiseen kaipaisikin kunnon arcadetikkua.

Erilaisia pelimuotoja on käsittämättömän vähän. Aneemiseen valikoimaan kuuluvat vain treenaus, kaksi arcade-väännöstä ja kaksinpeli. Vastapainoksi touhu on hykerryttävän nopeaa, kaoottista ja hauskaa sekoilua, jossa päättömillä taistelutyyleillä riehuvat Marvel-supersankarit nostavat lisää fiilistä.

Kaksiulotteisen grafiikan ansiosta retrohenkinen pelisarja vaatii Pekka Peruspelaajaa enemmän rakkautta lajityyppiin, joten sunnuntaisoturien kannattaa käpertyä suosiolla rautanyrkkien ja povipommien kainaloon.

78