Marvel vs. Capcom 2 (PS3)

Mätkintäfanien juhlavuosi jatkuu. Pitkään ulkomaisten rahaturnausten lajivalikoimassa viihtynyt Marvel vs. Capcom 2 -mätkintä on päivitetty HD-konsoleille. Käännös perustuu pätevään Dreamcast-koodiin, joten massiivista virittelyä ei edes tarvittu.

Sarjismaisesti piirretyt ja koneellisesti pehmennetyt kamppailijat eivät ole yhtä tarkkoja kuin Street Fighter II:n HD-päivityksessä, mutta ne ovat riittävän siistejä. Värikkääseen nujakointiin osallistuu julmettu liuta Marvelin ja Capcomin (super)sankareita, roistoja ja mätkintälegendoja. 56 taistelijan kaartissa ovat muun muassa Wolverine, Hämähäkkimies, Hulk, Tohtori Doom ja Magneto. Capcom heittää mukaan toimintapelisankareita, kuten Striderin, Megamanin ja Jill Valentinen. Kuivakka hahmonkeräysrumba on sivuutettu, sillä kaikki taistelijat ovat heti käytössä.

Kamppailijoista koostetaan kolmen hengen joukkueita, jolloin yhteen nujakkaan osallistuu kuusi nyrkkisankaria. Hahmot vaihtuvat lennosta ja reservissä huilaavat ottelijat saavat osan menettämästään energiasta takaisin. Reserviläiset eivät ole pelkkiä lisäelämiä, sillä he saapuvat kutsusta hetkeksi kehään ja tekevät yhden spesiaaliniitin. Areenalla viuhuu jatkuvasti kolmesta neljään taistelijaa, ammuksia, säteitä ja päättömien superhyökkäysten talon kokoisia ihmehäkkyröitä.

Mätkintään rennosti suhtautuva Marvel vs. Capcom 2 on syystäkin suosittu, sillä se on poskettoman räimeen ja hahmojen hurjaan määrään nähden tasapainoinen kokonaisuus. Treenaaminen palkitaan ja aloittelijat saavat 100–0 pataan.

Jos kotiturnauksen pohjalta kuvittelee olevansa hyvä, voi mennä Marvel vs. Capcom 2:n parissa elävien nettipukarien hakattavaksi. Nettipelit eivät ratkea ainakaan lagiin, sillä ottelut rullaavat harvinaisen siististi.

91