Mass Effect 3: Special Edition (Wii U) – Julkaisupelit for U

Kolmannen Mass Effectin Wii U -sovitus on onnistunut paketti. Pelin loppuratkaisukin saatiin kerralla oikein, joten WiiUhahtajien ei tarvitse huolehtia ylimääräisistä delssikikkuloista. Koska Wii U:lla startataan trilogian viimeisestä osasta, edeltävät tapahtumat ja avainkohdissa tehtävät valinnat hoidetaan interaktiivisen sarjakuvan kautta. Yli sata pelituntia on kiteytetty noin varttiin.

Täppäriohjainta hyödynnetään pelissä osuvasti. Ohjaimen ruudulla möllöttää jatkuvasti kartta, jossa näkyy menosuunnan lisäksi omat joukot ja viholliset. Kartan reunoille on kylvetty pikanäppäimiä, joita voi rikastaa kykypyörän taidoilla. Ratkaisu on erinomainen, sillä nyt koko revohkan tärkeimpiä kykyjä voi käyttää toiminnan katkeamatta. Peli rullaa muutenkin rivakasti ja ennakkoversiota vaivannut nylkytys on tiessään. Ulkoasultaan uEffect on identtinen konsoliserkkujensa kanssa.

Keskusteluissa ja välinäytöksissä täppärissä on näytönsäästäjä päällä. Olisin toivonut, että myös dialogipyörä olisi löytänyt tiensä uPadin ruudulle. Jos keskusteluista on tarkoitus rakentaa elokuvamaisia, vastausvaihtoehdot olisi aivan hyvin voinut siirtää pikkuruudulle rikkomasta immersiota.

Juho Kuorikoski

87