Max & the Magic Marker (Wii)

Kaikki tietävät suurin piirtein, mitä perinteiseltä 2D-tasoloikalta voi odottaa, joten siihen on helppo lisätä jotain odottamatonta. Max & the Magic Markerin villi idea on Marion ja Crayon Physics Deluxen yhdistelmä. Max saa postista taikakynän, jolla pystyy luomaan maailmaan uutta. Esikoisteoksena piirretty violetti hirviö pakenee ensin toiseen kuvaan, joten perään lähdetään piirtämällä silloista, tikkaista ja vipuvarsista koostuva reitti.

Max tottelee Nuntsaa ja ruudulla löllyvä iso tussi Motea. Sankari kerää kynään oranssia väriä maastossa kelluvista säiliöistä. Väriä ei ole loputtomasti, sillä monsteri imee tarkistuspisteissä tussin tyhjäksi. Vaikka latauskuvissa ja kentän pienissä kylteissä esitellään yleisimpiä ratkaisumalleja, rajallinen tussi pakottaa miettimään muutamia avainongelmia tosissaan. Tussilla töhritään joko suoraan toiminnan sekaan tai lapsen piirrokselta näyttävään pysäytyskuvaan.

Rakennelma sortuu tai kaatuu, jos sen painopiste on väärä. Yksinkertaisuus on valttia, joten ratkaisuksi riittää vain kahden tason välinen viiva tai portaat. Suoraan ylös- tai alaspäin kapuaminen vaatii enemmän mielikuvitusta ja omalaatuisia viritelmiä. Jos kiinnostava piirtäminen unohdetaan, Max & the Magic Markerin loikkakenttien miljööt ovat tusinakauraa.

Kentän alusta loppuun juokseminen sujuu useimmiten helposti, mutta jos haluaa kerätä kaiken, aivosolut joutuvat töihin. Bonuspaikkojen myötä vaikeustaso skaalautuu luontevasti taitojen ja motivaation mukaan. Kuuppaa kutittava ja siististi viimeistelty Max & the Magic Marker vahvistaa Wiin asemia tasoloikkafanien ykkösalustana.

88

Lisää aiheesta