Medieval Moves (PS3)

Medieval Moves on erittäin hieno esimerkki lapsille sopivasta toimintapelistä.

Homman jujuna on panna pahikset nippuun ja pelastaa keskiaikainen satuvaltakunta. Tarina etenee lastenkirjamaisesti hellyttävien piirroshahmojen kertomana ja laadukas dubbaus pitää homman simppelinä muksuille. Prinssi Uolevin ristiretki on oiva valinta tenavien ensimmäiseksi peliksi.

Perinteisestä satuhetkestä poiketen pahuutta ei tarvitse kukistaa mielikuvituksen voimalla. Keskiaikaiselle maailmankuvalle tyypilliseen tapaan tassuun lyödään terästä ja selkään jousi. Kainaloon heitetään vielä entraushaka ja sankari on valmis syöksymään seikkailuun.

Vaikka homma soljuu ennaltamäärätyn reitin mukaan, pelin pihvinä toimiva taistelu pelittää kuin ajatus. Uolevi taitaa niin pistot kuin sivallukset, ja vastaan marssivat luurankojoukot eivät vuodata tippaakaan verta. Peli rekisteröi myös osumakohdat, sillä pisto päähän tiputtaa skeletorin huomattavasti nopeammin kuin sivallus käsivarteen.

Lähitaistelun lisäksi vastarintaa voi nujertaa mukana kulkevalla jousella. Nuoli vedetään selässä roikkuvasta viinistä kättä nostamalla. Samaan tapaan toimii myös entraushaka, mutta Move on kurotettava kohti reisitaskua. Energiajuomana toimivaa maitoa lipitetään painamalla Move-nappi pohjaan ja nostamalla kapula huulille.

Seikkailu jää aavistuksen lyhyeksi ja haastetta ei ole aikuiselle asti. Kohderyhmänsä Medieval Moves sen sijaan huomioi esimerkillisesti. Ellei anime ja pokémonit ole vielä ehtineet mädättää jälkikasvun aivoja, nyt perinteiset ritarileikitkin on mahdollista siirtää digiaikaan.

82