Merlin Challenge – ... ja sitten lasku

Loistavan Tornadon jälkeen Digital Integration mokaa pahasti. Merlin Challenge on alunperin kehitetty Iso Britannian kuninkaallisen laivaston käyttöön "värväystarkoituksiin". Todennäköisesti peli on ollut värvättävien ajanvietteenä odotushuoneessa tai sen käyttö on ollut jotakin muuta yhtä hyödyllistä... Päättivät kuitenkin Digital Integrationilla kokeilla, saisiko pelillä rahastettua vähän ylimääräistä julkaisemalla sen suurelle yleisölle.

Peli alkaa ilmasta. Pelaajan Merlin-helikopteri on laivaston fregatin lähellä, jolle on tarkoitus laskeutua. Pelaajan on lähestyttävä laivaa ja laskeuduttava sille mahdollisimman tarkasti samalla muita helikoptereita väistäen. Aikaa tehtävään on kaksi minuuttia, joka yleensä riittää vallan mainiosti. Myöskään toisista helikoptereista ei aiheudu ongelmia, yleensä ne eivät ole edes tiellä ja jos ovat, niin pienen odottelun jälkeen ne kyllä väistävät.

Kopterin ohjaamineen on yhtä "realistista" kuin Gunshipin helpoimmassa moodissa, eli vaikeaa se ei ainakaan ole. Korkeus pysyy vakiona, ellei sitä erikseen halua lisätä tai vähentää painamalla sopivaa näppäintä. Kopterissa on lentosimulaattoreista tuttu HUD-näyttö, jolle tosin ei suuremmin ole tarvetta. Lähinnä nopeus, korkeus ja kopterin sijainnin oikean laskeutumiskohdan suhteen ilmaiseva symboli ovat tarpeen.

Kun helikopteri on suunnilleen lentokannen päällä, tarvitsee vain varovaisesti liikkua niin että HUDissa kaksi symbolia ovat sisäkkäin, tarkistaa suunta (kopterin nokan on näytettävä oikeaan suuntaan) ja vähentää hitaasti korkeutta. Tämän kaiken oppimiseen menee noin viisi minuuttia, minkä jälkeen voikin sitten katsoa hienon, 100-prosenttisesti onnistuneen laskeutumisensa uusintana ulkoa päin kuvattuna, jonka jälkeen saa vielä tietokoneen arvion laskeutumisesta. Näin siis helpoimmalla tasolla...

Touhua saa hieman vaikeammaksi, sillä vaikeustasoja löytyy kolme. Helpoimmalla tasolla laiva on paikallaan ja tuuli tyyntä. Seuraavalla tasolla laiva liikkuu ja vaikeimmalla laivan liikkumisen lisäksi on sivutuulta. Onnistuneen laskun tekeminen vaikeimmalla tasolla onkin varsin vaikeaa, mutta tuskin siinäkään onnistuminen montaa päivää vaatii, jos viitsii yrittää. Harva kuitenkin jaksaa innostua Merlinistä useampaa tuntia, jos sitäkään.

Itse toteutuksessa ei sinänsä ole mitään valittamista, äänet ja grafiikat ovat ihan hyvin tehty, mutta sisältö puuttuu. Sharewarena saattaa löytyä parempia pelejä halvemmalla.

Merlin julkaistaan kyllä erittäin edullisena, mutta aika ilmainen se saa silti olla tasatakseen suppeutensa.

45