Metal Slug 7 (DS) – Noin seitsemän veljestä

Metal Slugit edustavat klassisia räiskintöjä, joissa ei saa vetää henkeä tai se viedään. Neoretronirvana saapuu nyt Nintendo DS:lle.

Slugien viehätys on ollut aina hauska sarjakuvamainen spritegrafiikka, johon yhdistyy refleksejä stimuloiva hillitön räiskintä. Karikatyyrimäiset tankit ja muut mielikuvitukselliset kulkupelit tuovat vaihtelua monotoniseen paukutteluun. Jottei Slugeja voisi syyttää paikalleen jämähtämisestä, uudessa osassa esitellään aina pari ennen näkemätöntä vekotinta.

Raiteilla kulkeva slug-juna koostuu kahdesta osasta. Joka suuntaan röpöttävillä konekivääreillä on hauska roiskia ympäriinsä, mutta koko tuhovoima saadaan käyttöön vasta, kun ne telakoidaan jämerään tykkivaunuun.

Lähes koko ruudun korkuinen mecha on varsinainen namu. Robotin aseistuksen kruunaa massiivinen jättikanuuna, joka lakaisee edessä matelevat muurahaiset huitsin nevadaan. Kun vehkeestä loppuvat padit, sen teräksiset kourat tekevät vastustajista jauhismössöä.

Likainen kuusikko

Kuuden hengen kommandotiimi on jälleen koossa: Marcon pyssykkä puraisee tuplasti kovemmin kuin muiden, Tarma hallitsee ajoneuvot ja Fiolla on alussa paremmat asebonukset kuin muilla. Eri sen sijaan tykkää leikkiä munilla, niillä räjähtävillä.

King of Fighters- ja Ikari Warrior -sarjoista tutut Ralf ja Clark ovat myös kelpo jannuja. Kun Ralf tuikkaa moran kylkeen, ilmeestä näkee, että se tekee todella kipeää. Clarkilla taas on lämpökatseen ja lentotaidon sijasta erikoistehokas kunfu-jujutsu-hyökkäys.

Hämmentävästi seitsemännen osan tapahtumat sijoittuvat kolmosen ja nelosen väliin. Vakiopahis kenraali Morden saa vahvistuksia tulevaisuudesta, joten roimittavana on leegio robocopeja ja muita lentäviä vekottimia.

Räiskinnät on räiskytelty jo seitsemännen näytöksen lopussa. Loppuratkaisun näkee alle tunnissa, sillä ammuskelua voi jatkaa sen levelin alusta mihin viimeksi pääsi. Toki vaikeustason voi säätää vastaamaan omia kykyjä tai egon suuruutta, mikä vähän hidastaa, mutta mikään massiivinen eepos Metal Slug 7 ei ole.

Hillittömän vauhdikas kimppapeli kuuluu Metal Slugien perusideaan, mutta DS-versiossa ei kaksinpeliä ole lainkaan. Huhupuheiden mukaan kimppakiva nähtäneen tulevassa Xboxin Live-versiossa. DS-version ylimääräinen taistelukoulubonuspeli ei kamalasti innostanut, joten räpylään jäi ihan kiva, mutta yllätyksetön Metal Slug. Kannattanee odotella Live-versiota.

76

Lisää aiheesta