Michael Jordan in Flight – Jorma lennossa

Sen pitemmittä puheitta mennään asiaan kuin pallo koriin: Michael Jordan in Flight on älyttömän hyvän näköinen koripallopeli, jota on myös ilo pelata.

Kuuluisan jenkkitähden ympärillä pyörivässä pelissä pelataan katukoripalloa kolmen hengen joukkueissa. Pelaaja pääsee pelaamaan Jordanin housuissa joko yksittäisiä pelejä eli näytösotteluita, tai vaihtoehtoisesti voi jahdata katukoripallojoukkueiden kuninkuutta.

Michael Jordan kentän kunkkuna

Parhaita piirteitä Michael Jordan in Flightissa ovat toimivat kontrollit ja selkeys _ piirteet, jotka valitettavan monesta urheilupelistä puuttuvat. Katukoripallon kolmimiehiset joukkueet tuntuvat juuri sopivan kokoisilta: ne ovat riittävän suuria vauhdikkaiden pelikuvioiden muodostamiseen, mutta kuitenkin riittävän pieniä että peli ei mene sekavaksi.

Pelaajan kontrolloima Jordan tekee yleensä suurimman osan joukkueen pisteistä ja on muutenkin pelikentän tähti. Michael varastaa palloja vahvoilla kourillansa ja upottaa pitkätkin heitot vaivattomasti, ehkä joskus epäilyttävänkin helposti. Lähes kaikki pelikentillä nähdyt kuviot ja temput toistuvat myös pelissä hämmästyttävän aidon näköisinä, tosin vielä on näkemättä levyn pirstova slam donkki, enkä ole vielä nähnyt kenenkään jäävän roikkumaan renkaaseen hyvän donkkauksen jälkeen.

Jordania voi kontrolloida joko hiirellä tai tikulla, joista tikku on luonnollisestikin järkevämpi vaihtoehto. Tikun kahteen nappiin on saatu hyvin kaikki tarpeelliset toiminnot: ykkösnapilla hoidetaan syöttely tai napataan pallo pois vastapuolen pelaajalta, kakkosnapilla upotetaan pallo koriin tai blokataan vastapuolen heitto.

In Flightin suunnittelijoilla on välähtänyt: Jordan voi pyytää joystickin ykkösnapilla syöttöä, jolloin pelitoverit siirtävät pallon hänelle salamannopeasti. Ehkä hieman epärealistista, mutta toimii käytännössä loistavasti.

Toimivat kuvakulmat ja loistava grafiikka

Pelikamera on aina pelaajan takana, eli kun oikein kovasti harhauttelee puolustajia saattavat näkymät vaikuttaa aluksi aika sekavilta kuvakulman pyöriessä ympäri kenttää. Tähän tottuu kuitenkin nopeasti, varsinkin kun huomattavana etuna on, että omaa pelihahmoa ei tarvitse turhaan haeskella muiden mustien seasta.

Pelaajien animointiin on selvästi kiinnitetty paljon huomiota. Juoksentelu ja pallon käsittely on hyvin realistisen näköistä, ja pelaajien nielemiä rautakankia tuskin huomaa. Jordan in Flight näyttää hyvältä jo standardissa 320x200x256-tilassa ja Super VGA:na pelaajat näyttävät kerrassaan mahtavilta. Kun sulavaan ja terävään grafiikkaan lisätään digitoidut pallon äänet ja Jordanin kannustuskommentit, ei parempaa enää voi toivoa. Tällainen urheilupelin pitää olla!

Michael Jordan in Flightissa on lisäksi hyvät kameratoiminnot: tilanteet voi katsoa uudelleen nauhalta ja tallentaa levylle kavereiden kiusaamista varten. Muista aputoiminnoista ehkä tarpeellisin on pelin nopeuden portaaton säätö _ hitaampikin pelimies ehtii mukaan tapahtumiin.

Jostain syystä standardia VESA-tukea ei ole mukana, eikä tuettuja Super VGA -korttejakaan ole kovin montaa. Toisaalta oma korttini (Tseng Labs) toimi moitteettomasti Super VGA -tilassa vaikkakaan ei löytynyt tuettujen korttien listalta.

Koris on tylsää

Vaikkakin Michael Jordan in Flightissa ovat lähes kaikki asiat kohdallaan, jotain jää kuitenkin kaipaamaan ja pelistä puuttuukin se huippupelin maaginen vetovoima. Peli alkaa ennen pitkää kyllästyttämään _ loppujen lopuksi koripallon läpsyttelystä ei tämän pelin puitteissa kovin monta variaatiota löydy. Harmittavasti pelistä puuttuu kaksinpelimahdollisuus. Lisäksi pelin sisältö on aika askeettinen _ pelissä pelataan kolme vastaan kolme katukoripalloa eikä oikeastaan paljoa muuta.

Hyviä puolia Jordanissa silti löytyy, ja kyllä tätä on suositeltava urheilupelien ystäville ja Jordan-faneille.

88