MicroProse: NFL Coaches Club Football – Kakkosdivarin MicroProse

MicroProsen NFL Coaches Club Football on Dynamixin peliä huomattavasti kevyempi pakkaus sekä taktiikka- että grafiikkamielessä. Käyttömukavuus MicroProsen Footballissa on hyvä, käyttöliittymä toimii loogisesti ja peliin pääsee nopeasti kiinni. Grafiikka on kuitenkin pettymys, pelihahmot ovat karkeatekoisia ja rumat rasterivärit eivät sovi alkuunkaan nykyaikaiseen peliin.

Toimintaosuus on toteutettu kehnosti: tilanteet jäävät usein epäselviksi kun nykivistä ja sutivista pelaajista on vaikea saada tolkkua. Pallonkantajan erottaa jaloissa roikkuvasta tähtimerkistä, joka ikävä kyllä yleensä hukkuu muun kuhinan sekaan.

Pelitilannetta voi katsella portaattomasti eri kulmista, samoin zoomailu on vapaata. Kameraseurailu ei ole aivan onnistunut, toisinaan kamerakulma vaihtuu kentän ulkopuolelle kun peli on vielä kesken.

Juoksupelit toimivat hyvin, mutta heittopeleissä joutuu pelinrakentaja tähtäämään heittonsa sen sijaan että vain valittaisiin vastaanottaja. Tämä on ehdottomasti huono ratkaisu, heiluvan tähtäyspisteen kohdistus vastaanottajaan on harmillisen hankalaa, etenkin kun sihdatessa pelinrakentaja joutuu usein säkityksen kohteeksi. Usein vielä kamerakulma on sellainen, ettei ole mitään mahdollisuutta nähdä samalla pelinrakentajaa. Potkupeleissä ei pelaajalla ole muuta tehtävää kuin snäpätä pallo.

Myös MicroProsella on mukana liigapeli, tosin vähemmillä optioilla ja kevyempänä versiona. Hyvänä ideana peli kerää tietoa pelaajan käyttämistä kuvioista ja puoliajalla valmentaja neuvoo taktiikassa.

Sakkana pohjalla on kehno pelieditori, josta ei löydy yhtään hyvää sanottavaa. Tuhruiset kuviot eivät paljoa mieltä lämmitä ja muuten toimivaa käyttöliittymää ei ole jaksettu enää virittää tässä vaiheessa. Kaiken huippuna joitakin kuvioita muutettaessa peli tilttaa divide-erroriin.

79