Microsoft Habu

Joillekin hiiret ovat kuin aseita: niitä viritellään herkemmiksi ja tasapainotetaan. Microsoft painaa oman nimensä Razerin tuttuun laserjyrsijään.

Tiimipohjaisissa räiskinnöissä pelaaminen on vakava harrastus, osalle jopa työ. Tällaisessa ympäristössä pienikin ero saattaa erottaa voittajan häviäjästä, ja sitä viimeistä terää haetaan mahdollisimman vikkelästä ja herkästä hiirestä.

Habu on Microsoftin uuden pelaaja mielessä suunnitellun hiirimalliston kärkituote. Se on periaatteessa sama laite kuin Razerin runsaasti kehuttu Copperhead-pelijyrsijä, mutta päälle on painettu Microsoftin logo. Muutamia pieniä muutoksia on matkan varrella tapahtunut.

Teflontassuinen Habu on erittäin kevyt ja liikkuu hiirimatolla sulavasti pienellä voimalla. Tassuja ei voi vaihtaa itse, mutta valmiiden tassujen pitäisi kestää pinnoituksen ansiosta kulutusta varsin hyvin.

Laserin tarkkuus on suurimmillaan hulppeat 2000 pistettä tuumalle ja sitä voi säätää lennossa hiiressä olevilla painikkeilla. Habussa on myös Copperheadista tuttu ultrapolling-ominaisuus, jolla hiiri lähettää dataa koneelle yhden millisekunnin välein. Always on -tekniikan ansiosta hiiri reagoi liikkeisiin nopeasti, sillä se ei mene tauolla virransäästötilaan.

Erilaisia painikkeita on seitsemän, joista vasemmassa kyljessä olevan peukalonappiparin voi vaihtaa kahteen eri asentoon. Idea on hyvä, mutta vaihdettava kylki jää etureunastaan pikkuriikkisen ulos kolostaan, mikä ei oikein istu muuten laadukkaaseen kokonaisuuteen. Käyttömukavuutta tämä ei onneksi laske ja Habu istuu erinomaisesti käteen. Muotoilu on hieman kaareva, mutta hiiri sopii myös vasureille.

Rulla on mukavan kuminen ja siinä tuntuu sopiva askellus. Hiiren johto on mainospuheista huolimatta jäykähkö ja vaatii oikeaan asentoon vääntelyä ennen mukavaa käyttöä.

Kaikki painikkeet voi ohjelmoida haluamikseen mukana tulevalla ajuriohjelmalla. Hiiressä on oma 32 kilotavun sisäinen muisti, joten asetukset säilyvät mukavasti konetta vaihdettaessa.

Microsoft Habu on mallina käytetyn Razer Copperheadin tavoin erinomainen pelihiiri, vaikka aivan kaikkia virittelymahdollisuuksia se ei tarjoakaan. Laitetta kiertävän sinisen valon voi onneksi kytkeä pois päältä ajureista, joten myös turhia diskovaloja inhoavat pelaajat voivat harkita Habuun siirtymistä.

**** (4/5 tähteä)

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…