Microsoft Xbox 360 Wireless Racing Wheel

Microsoft ei koskaan saanut aikaiseksi omaa Xbox-rattia, joten nyt virhe korjataan langattomalla Xbox 360 -versiolla.

Autopelit ovat yksi konsolipelaamisen selkärangoista, pelejä, joista kaikki enemmän tai vähemmän pitävät. Suurin osa arcadehenkisistä autoiluista sujuu mukavasti padilla komentaen, mutta joskus mielessä kaivertaa toive kunnollisesta ratista. Valitettavasti konsolipuolen ratit eivät perinteisesti ole huimanneet päätä valikoimalla tai laadullaan.

Aikanaan tasokkaista ohjaimistaan tunnettu Microsoft tukee Xbox 360:tta ensimmäisellä omalla ratilla vuosikausiin. Wireless Racing Wheel -pakettiin kuuluu rattiohjain ja polkimet, jotka kytketään Xbox 360:een langattomasti samaan tapaan kuin tavallinen langaton padi. Usb-liitäntää ei ole, mikä on harmi, sillä se olisi helpottanut PC-käyttöä.

Ensimmäinen mielikuva uudesta ratista on siisti ja laadukas. Kaikki toimii hyvin, mutta käytössä tuntuma on hiukan muovinen. Verkkovirtaan kytkettynä ratin force feedback -moottorit toimivat ja potkivat takaisin pienellä viiveellä. Vasemmalle voimaa vastaan väännettäessä koneistosta kuuluu välillä ilkeää paukkumista, mikä saa kokonaisuuden tuntumaan heppoiselta. Vaikutelmaa tukevat muoviset vaihdeviikset, vaikka ratti muuten onkin hyvin viimeistelty. Itse ohjauspyörän pinnoitus on mukava ja sopii hyvin käteen.

Ilman verkkovirtaa force feedback ei ole käytössä ja virta otetaan kahdesta AA-paristosta. Tällöin rattia voi pitää helpommin sylissä, voimatehosteiden kanssa mukavasti muotoillun pohjan pito ei jalkojen päällä tahdo riittää. Pöytäkiinnitystä varten mukana on kätevä pikalukitusosa, jonka piilottaminen ajon jälkeen ei vie kuin pari sekuntia aikaa.

Polkimissa on perinteiseen tyyliin kaasu ja jarru. Niiden tuntuma on satunnaiskäyttöön riittävä ja paketti pysyy paikallaan kevyestä painostaan huolimatta. Ainoa ongelma on etuosan rakenne, joka jättää polkimien eteen tyhjän kolon. Useampi testaaja ei osannut päättää, pitääkö kantapäitään kolossa vai sitä edeltävän reunan päällä. Kumpikin kohta tuntuu epänormaalilta ja jalat ovat jatkuvassa jännityksessä. Virheen voi korjata tukkimalla kolon vaikka laudan pätkällä.

Xbox 360 Wireless Racing Wheel on hivenen muovinen esitys, mutta kelpaa sellaisenaan konsolikaahailuun hyvin. Täysin toinen asia sitten on, kuinka kannattavaa siihen sijoittaminen on, sillä rattia tukee tällä hetkellä vain kaksi peliä ja kahteen on tulossa päivitys lähiaikoina. Paketin mukana tulee onneksi Project Gotham Racing 3, jonka parissa ohjaimen kanssa pääsee hyvin sinuiksi.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…