Modern Warfare 2: Stimulus Package (Xbox 360)

Vähäpätöisempi firma olisi hinnoitellut lisäkarttansa vitosen tai korkeintaan kympin arvoisiksi, mutta ei Activision. Viime vuoden suosituimman pelin julkaisijalla on varaa näyttää kuluttajalle keskisormea ja läiskäistä Modern Warfare 2:n Stimulus- eli elvytyspaketin hinnaksi rouheat 20 euroa (kun kartat maksaa 34,90 euron hintaisella 2100 Microsoft-pisteen kortilla). Rahan vastineeksi saa viisi moninpelikenttää ja siinä kaikki. Ei uusia pelimoodeja, ei aseita, ei perkkejä eikä edes Achievement-täkyjä.

Kyseenalaisesta hinta–laatu-suhteesta huolimatta Activisionin elvytyspaketille riittää ottajia, sillä kukapa ei viikkojen, saati kuukausien pelaamisella kyllästyisi koluamaan samoja vanhoja kenttiä. Vanhoihin ympäristöihin nääntyneet pelaajat suorastaan tungeksivat uutuuskentille omistettuun Stimulus-pelilistaan. Kun uudet kentät on jauhettu puhki, sama porukka pannaan odottamaan seuraavaa karttapakettia, ja Activisionin herrat nauravat koko matkan pankkiin.

Elvytyspaketin ehdoton kohokohta on amerikkalaiseen kerrostalokompleksiin sijoittuva Bailout. Se on visuaalisesti mielenkiintoinen ympäristö, jossa arvoasuntojen luksus on iloisesti ristiriidassa räjäytysarpien ja parkkipaikalla kököttävien panssarivaunujen kanssa. Pihapiirissä tyhjennetty uima-allas antaa hyvää suojaa vastapäisistä ikkunoista kantautuvalle tulitukselle. Pihapiirin tarkka-ampujat on helppo välttää rakennusten läpi kiertämällä.

Taistelukenttä USA -fiilikset eivät valitettavasti kestä Bailoutia pidempään, sillä paketin muut uutuuskentät ovat räiskintäpelaamisen perusosastoa. Stormin sateen piiskaamat varastorakennukset ja Scrapyardin talvinen romuttamo voisivat olla melkein mistä pelistä vain. Storm on sentään moninpeliareenana ihan kelvollinen, kaoottiselta tuntuvasta Scrapyardista en sanoisi samaa. Liekö Scrapyardin vikana sitten pienuus, sillä kentästä puuttuu liikkumatila.

Kaksi muuta kenttää – Crash ja Overgrown – eivät ole uusia lainkaan, vaan peräisin kahden vuoden takaisesta Modern Warfaresta. Olen aina inhonnut Overgrownin röllipukuja ja selkään ampumista suosivaa maalaiskylää, joten en voi sanoa ilahtuneeni kentän paluusta. Sen sijaan nimettömään arabikaupunkiin sijoittuva Crash on vanha suosikkini. Tasakattojen ja avointen ikkunoiden täplittämä Crash suosii snaipperointia sekin, mutta siinä voi sentään maksaa potut pottuina rynnäköimällä huoneistosta toiseen konepistoolit sauhuten. Toiminta on muutenkin tiivistä, sillä kaikki syrjäkujat johtavat samalle keskustorille.

En oikein tiedä, mitä Stimulus-pakettiin uitetuista vanhoista kentistä pitäisi ajatella. Ne ovat tyhjää parempia, mutta eivät taatusti kunnollinen peruste kenttäkokoelman räikeälle ylihinnoittelulle. Omaa mielenkiintoani paketti ei onnistunut stimuloimaan viikkoakaan, kun mieleni teki jo takaisin Battlefield: Bad Company 2:n pariin.

On mielenkiintoista verrata kilpailevien pelien julkaisustrategioita keskenään. Siinä missä analyytikot ynnäilevät Modern Warfare 2:n karttapaketeille jopa 140 miljoonan dollarin tuotto-odotuksia, Battlefieldin leiristä luvataan ilmaisia lisäkenttiä hamaan tulevaisuuteen asti. Kumpaan leiriin sinä haluaisit kuulua?

65