Mosquito Meeting

Mitä tapahtuu kun kourallinen fanaattisia Air Warrior -pilotteja viettää kesäistä viikonloppua? Turha luulla, että osoitteena on terassi, baari tai kesämökki, ehei, pilotit painuvat pohjoisen pöpelikköön puolijoukkuetelttaan!

Kaikkien aikojen ensimmäisen pohjoismaisen Air Warrior -tapaamisen järjesti suomalainen laivue FAF eli Finnish Air Force heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Paikkana oli autio saari Oulun edustalla.

Luulisi, että Air Warriorin pelaajat eivät onnistuisi ainakaan harrastuksessaan ilman sähköä tai puhelinlinjoja. FAF:n oululainen vahvistus Pekka Koski kuitenkin päätti, etteivät pikku puutteet ole mikään ongelma.

Lähes vitsinä syntynyt idea alkoi pikku hiljaa muuttua todeksi. Pohjan Prikaatin, Telen, Oulun yliopiston Internet-gurujen ja oululaisen Laatumikro Oy:n avustuksella ja sponsoroimana löytyivät tarvittavat varusteet, tilat, datalinkit ja tietokoneet. Majoituspaikkana toimi korotettu puolijoukkueteltta.

Pelaamaan pilotit pääsivät keskeltä korpea, kun tietoliikenne Air Warrioria pyörittävistä mikroista hoidettiin linkillä sylimikroon, johon oli kytketty modeemi ja GSM-puhelin. Tieto siirrettiin Oulun yliopiston tietoverkon kautta Internetiin ja sitä kautta jenkeissä sijaitsevaan Air Warriorin pääpaikkaan. Sähköä pyöritti diesel-generaattori.

Ja niin pääsivät FAF:n jäsenet Banzai, Zombie, Crow, Threadneck, Lipfert, Iceman, HiLo ja allekirjoittanut ilmaan.

Outoja naamoja

FAF syntyi noin vuosi sitten, kun suomalaiset Air Warrior -pilotit halusivat oman joukkueen Jenkkilään. Laivueen jäsenet asuvat eri puolella Suomea ja osa porukasta tapasi toisensa kasvotusten ensimmäistä kertaa, vaikka virtuaalitaivaalla oltiin tavattu vähintään kerran viikossa.

Hassusti kuitenkin oikeat nimet eivät lentäjien suuhun sopineet, vaan käytössä olivat taivaalta tutut aliakset tyyliin: "Nakkaappas Zombie sitä sinappia". Oikeasti keskenään melkein tuntemattomat ihmiset olivat kuitenkin heti kuin vanhoja tuttuja keskenään.

Lentäminen ripirinnan muiden kanssa oli paljon lystimpää kuin yksin koneen ääressä. Touhusta tuli intensiivisempää, kun kirjoittamisen asemesta pystyi huutelemaan kaverille ja tarpeen tullen vaikka vilkaisemaan tilannetta kaverin kuvaruudulta. Ryhmänä taistelukin sujui sutjakkaammin.

Lentelyn lisäksi viikonloppuun kuului myös splättistä, makkaranpaistoa, huikeasti liioiteltuja sotajuttuja ja yleistä örinää. Mosquito Meeting todisti, että vaikka yöt istuu yksin koneen ääressä, voi virtuaalitaivaan tuttavista sukeutua kavereita pienellä yrityksellä. Ei tarvita muuta kuin pientä aktiivisuutta ja halua nähdä ihmisiä.

FAF:n toimintaan sekä oikeiden suomalaisten lentäjä-ässien saavutuksiin voi tutustua laivueen omalla WWW-kotisivulla osoitteessa:

http://www.jyu.fi/~mg/faf.shtml .

"Kill has been recorded"

2397: Kaizu -=FAF=-: 1

Lisää aiheesta