MotoGP 07 (Xbox 360)

Yksinpelin pihvi on ura, jossa kolutaan aluksi MotoGP-sarjaa ja myöhemmin extremeä. Kilpailuja on noin kolme tusinaa, joten kaahailu ei lopu ihan heti. Mittelöt jakautuvat harjoituksiin, aika-ajoon ja itse kilpailuun. Joka radalla on kolme opettavaista erikoistehtävää: aja tietty osuus aikarajan alle, aja yksi kohta tarpeeksi lujaa ja seuraa johtajaa. Viimeisessä tehtävässä yritetään päihittää vauhdilla etenevä kuski tai vähintään peesata lähituntumassa maaliin asti. Aikarajat ovat sen verran kireitä, että jo pronssiarvosana vaatii kohtuullisen puhdasta suoritusta.

Aiheetta proksi nimetyllä perusvaikeustasolla koneen kuskit nössöilevät mutkissa ja antavat huippunopeudessa roimasti tasoitusta. Aika-ajolla ei ole paljon väliä, kun nappiin osuneella jarrutuksella pääsee ensimmäisessä mutkassa kolmen sakkiin. Pari kuskia paahtaa joka radalla selvästi muita kovempaa, joten voitosta syntyy aina jonkinlainen vääntö. Jos muut karkaavat kaatumisen takia, kuminauhatekoäly rientää apuun.

Extreme-sarjan talla pohjassa -radoilla vastus on tiukempaa, sillä koneen pyörät kulkevat vähintään yhtä kovaa. Sijoituksista joutuu tappelemaan veren maku suussa vasta champion-vaikeustasolla, jossa pyörän kaatumisherkkyys kasvaa ja kuminauha löystyy olemattomaksi. Pienet kolhut ja piknikit päättyvät championilla lähes aina pusikon ja kuljettajan lähentely-yrityksiin.

Moninpeliin mahtuu jaetulla ruudulla neljä kuskia ja Xbox Livessä 16. Arvosteluboksin yhteysongelmien takia lupaavan nettipelin sujuvuuden arviointi siirtyy seuraavaan numeroon.

MotoGP 07 on vauhdikasta, maistuvaa ja helposti sulavaa prätkäkaahailua, jota siivittävät viralliset radat ja kuskit. Motskarimaisempaan ajotuntumaan tarvittaisiin jo kunnon ohjaustanko tai A-ajokortti. MotoGP 07 ainoa merkittävä ongelma on voimakas tuttuuden tunne. Viime vuoden mallin onnellisena omistajana en tuntenut mitään tarvetta 07-päivityksen hankkimiseen.

86