Motor Mayhem (PS2)

Autokahakoinnissa ei ole mitään vikaa, sen Twisted Metal -sarjan suosio on todistanut. Infogramesin Motor Mayhem ei valitettavasti kanna paria iltaa pitemmälle, vaikka kelpo yritys onkin.

Motor Mayhem vie Vehicle Combat League -nimisen kahakkasarjan pariin. Kymmentuhatpäinen yleisö kannustaa suosikkejaan, kun erilaiset ihmispetohybridit kamppailevat toisiaan vastaan. Autot ja hypermopot saavat kyytiä leiskuvien räjähdysten tahdittamana eksoottisilla areenoilla, jotka sijoittuvat sekä tulevaisuuteen että menneisyyteen.

Perusidea on tuttu minkä tahansa 3D-räiskinnän deathmatch-osiosta. Ensin kierretään ympäri areenaa ja kerätään mukaan joukko pyssyjä, pommeja ja miinoja, sen jälkeen käydään kaatamassa areenalla pörräävien vastustajien niskaan tulta ja tulikiveä.

Motor Mayhemissä on kolme eri pelivaihtoehtoa. Deathmatch-kisassa on tuhottava tietty määrä autoja mahdollisimman nopeasti. Voittaja on se, joka saa ensimmäisenä listittyä esimerkiksi viisi vastustajaa. Uuden kotteron saa kehiin nappia painamalla.

Eliminator- ja endurance-kisassa on oltava varovaisempi: oma ajokki ei saa räjähtää. Eliminiatorissa voittajan tittelin saa viimeiseksi henkiin jäänyt. Endurancessa vastustajat tulevat tantereelle yksi kerrallaan.

Galaksien kutsu

Peliä on sutjakan sujuva pelata ja efektit ovat ilotulituksenomaisia. Ruutu päivittyy jouhevasti, vaikkakin muutamalla myöhemmin avautuvalla areenalla ruudunpäivitys jostain syystä hetkittäin takkuilee.

Kontrastina kuvalliselle loistolle ääniefektit ovat surkeat, ehkäpä kehnoimmat miesmuistiin. Vasta usean tunnin pelaamisen jälkeen taka-alalla olevan röpötyksen tunnisti yleisön hurraamiseksi! Räjähdysten äänet ovat ponnettomat ja palauttavat pelin galaksien loistosta maan pinnalle.

Yksinpelinä Motor Mayhem on nopeasti nähty: Se on hauskaa, hillitöntä ja sutjakkaa hupaa hetken hurmokseen, muttei pidä otteessaan paria iltaa pitempään.

Jaetun ruudun kaksinpelin pariin voi palata myöhemminkin, mutta tällainen peli suorastaan huutaa kehittyneempiä moninpeliominaisuuksia. Kahden tai useamman PlayStation 2:n kytkeminen yhteen iLink-kaapelilla ei luonnistu, eikä nettipeliorgioista voi kuin haaveilla. Pelin julkaisua olisi kannattanut lykätä kunnes PlayStation 2:n kiintolevy-modeemi-verkkoadapteri on kaupoissa.

70