Move Mind Benders (PS3)

Toinen kolmen pelin PSN-koostekonkkaronkka stimuloi hikirauhasten sijaan aivoja. Lätylle on prässätty valolla ja varjolla leikkivä Echochrome II, palikkatoimintaan keskittyvä Tumble ja Move-versio kivikautisesta Lemmingsistä.

Tumblessa käskytetään kuutioita Moven välityksellä. Kasauksen ja hajottelun ympärillä pyörivä puzzlepeli on hauskaa puuhasteltavaa ja juuri tällaiset pelit sopivat erinomaisesti pelattavaksi Sonyn kikkakepukalla. Haastetta on sopivasti ja peliin voi tarttua tarvittaessa muutamaksi minuutiksi. Erilaiset palikat lisäävät vaikeustasoa, sillä jää on liukasta ja styroksi lähes painotonta. Nämä asiat on otettava huomioon rakennelmaa laatiessa. Toisinaan kasaushommia hankaloitetaan esimerkiksi ilmavirtauksilla, jolloin palikoiden erikoisominaisuudet tulevat entistä paremmin esiin.

Echochrome on Tumblen lailla yksinkertaisen idean ympärille rakennettu järkeilypeli. Movella kontrolloidaan valonlähdettä, joka heijastaa pelitilan taustalle varjoja, joita pitkin päähahmona toimiva varjo pomputetaan lähdöstä maaliin. Varjot luodaan valon eteen asetetuista kappaleista ja toisinaan kentät vetävät aivolohkot solmuun, kun palikoista yrittää järkeillä sopivaa etenemisreittiä varjohahmolle.

Vanhat parrat muistavat taatusti Lemmingsin. Aivovammaisten sopuleiden paimentaminen ei ole muuttunut 90-luvulta muuta kuin grafiikaltaan. Move korvaa hiiren, muuten tuotos muistuttaa kantaisäänsä. Homman ideana on saattaa letkassa jolkottava sopulilauma hengissä maaliin. Tietokone liikuttaa letkaa ja käskyttäjän tehtäväksi jää aktivoida oikeat erikoiskyvyt oikeaan aikaan ja toimittaa uloskäynnille mahdollisimman monta elävää sopulia.

Heiluva kursori ja nopea pelitahti tekevät komentamisesta konstikasta. Pelikonseptia olisi kannattanut hieman soveltaa, sillä nyt Moven kohdistaminen oikeaan paikkaan syö hermoja.

Echochrome ja Tumble tarjoavat toimivaa viihdettä ja ne kutittelevat korteksia oikeista paikoista. Lemmings uppoaa lähinnä retrotrippinä, jos alkuperäiset sopuliviritelmät kuuluvat rakkaisiin lapsuusmuistoihin.

80