MySims (Wii)

Rakentamisen, ominaisuuksien etsimisen ja jutustelun lisäksi MySimsissä on yllättävän vähän mielekästä tekemistä. Missä viipyy oikea maanviljelys? Puitten istuttamista ja kastelua tai omppujen poimimista ei edes kaltaiseni kaupunkilainen erehdy pitämään maatöinä. Entä ihmisten välinen hienostunut verbaalinen kanssakäyminen? Asukkaiden keskustelurepertuaari on luvattoman niukka. Kalastaminenkin on niin helppoa, että sitä viitsii tehdä ainoastaan silloin, kun rakennuspiirustus vaatii vedeneläviä onnistuakseen. Iänikuiseen rakentamiseen kyllästyy muutamassa päivässä, vaikka se sinällään ihan hauskaa ja toimivaa onkin.

Ärsyttävämpi moka on armottomasti ja alituiseen takkuava latautuminen. Joka askel pitää ladata näköjään erikseen, ja yhtenään ruutuun putkahtava, latauksesta kertova ruskea tiiliseinämä alkaa ilmestyä parin pelipäivän jälkeen uniinkin. Tällaista ei saisi päästää valmiiseen tuotteeseen. Kaiken lisäksi peli nykii jopa silloin, kun päivänvalo vaihtuu illan hämäryyteen.

Wiin ohjaimen hassutuksia pääsee käyttämään ihan liian vähän, ja silloinkin kyse on pelkästä kapulan ravistelusta. Lieneekö tekijätiimille tullut ideapula vai kiire, mihin viimeistelemätön lataussysteemi voisi viitata. Miten vain, mutta konsolin viehättävin piirre jää pahasti hyödyntämättä.

Perheen kolmevuotiaat eivät todennäköisesti osaa kaivata enempää vaihtelua eivätkä pane pahakseen takkuilevia tiiliseiniäkään, mutta kyllä MySimisissä olisi ollut rahkeita paljon aikuisempaan ja monipuolisempaan kokonaisuuteen. Perusidea on riittävän hyvä ja kaupunkia olisi palkitsevaa laajentaa ja elävöittää, mutta saman kaavan toistaminen puuduttaa liian pian. MySims jää niin lähelle onnistumista, että melkein itkettää. Nyt on ihan pakko käydä hakemassa oikea lauantaipussi alakerran karkkikaupasta poistamaan pettymyksen karvas maku kitalaesta.

65

Lisää aiheesta