Naruto: Ninja Destiny 2 (DS)

Aivan kaikki ninjat eivät ole siististi cool.

Ninjapoika Naruton seikkailut ovat herkullinen aihe mätkintäpeleille, sillä kettupojan maailma on täynnä toinen toistaan erikoisempia taistelijoita ylilyötyine ninjatemppuineen.

Ninja Destiny 2:n ytimenä ovat kaksintaistelut Naruto-universumin nimekkäimpien hahmojen välillä. Pääosaa esittävän Naruton lisäksi Sasuke, Orochimaru ja runsaat parikymmentä muuta sarjakuvasta tuttua hahmoa pieksevät toisiaan kilpaa. Kamppailijat kaartelevat toistensa ympärillä, iskevät tilaisuuksien tullen ja koittavat kierähtää pois niittien alta. Muutaman erilaisen peruslyönnin lisäksi ninjakaarti osaa katkaista vastustajan iskusarjan teleporttaamalla kilpakumppanin selän taakse, tehdä pari hahmokohtaista erikoishyökkäystä sekä yhden eeppisiin mittasuhteisiin venyvän vimmaiskun.

Taistelujen tempo on hillitön ja parhaimmillaan meininki yltyy suorastaan hengästyttäväksi. Vauhdin lisäksi Naruton taistelusysteemistä ei paljon muuta olekaan. Eri ukkojen välillä ei ole liiemmin eroja. Koko tappelijakööri on samaa tasapaksua mössöä niin liikelistojen kuin ominaisuuksien osalta. Tämä siitä huolimatta, että Naruton todellisuudessa jokaisen taistelijan pitäisi olla oman tyylinsä mestari. Ottelut menevät liian helposti jatkuvaksi teleporttailuksi Torjuntanapilla saa kiinni joka ikisen edestä tulevan lyönnin, joten vain vastapelurin selän taakse siirtymällä saa iskunsa perille.

Tarinamoodi kiertää kaukaa kaikki edes etäisesti kiinnostavat aiheet, ja päästää pelaajan ensin hakkaamaan kaikki Naruton kaverit (koska Narutoa masentaa) ja sen jälkeen kaikki Naruton vihamiehet (koska Naruto haluaa treenata.) Tappeluiden välissä juostaan satunnaistaisteluiden riivaamassa labyrintissä etsimässä seuraavaa vastustajaa. Tarina on käyty läpi yhdessä hikisessä tunnissa.

Naruto: Ninja Destiny 2 on melkoisen harmittava tapaus, sillä mäiskintä on näyttävä ja hyvin tehtynä olisi ollut maittava lisäys DS-pelikirjastoon. Ninja Destiny 2 en antaisi edes ilkeyttäni pikku narutardille ellei tarkoituksena olisi kasvattaa lasta irti peleistä ja sarjasta.

55

Lisää aiheesta