NBA Live 10 (Xbox 360) – Elämäsi korista

Kyntääkö suosikkijoukkueesi liigan pohjamudissa? Onko tähtipelaaja hukannut korijyvänsä? NBA Live 10:ssä voit muuttaa oikean NBA-kauden kulkua.

NBA Live 10:n Dynamic Season sekoittaa keskenään todellisen ja virtuaalikoriksen. Liven kautta päivitettävässä yksinpelimuodossa voi eläytyä NBA-suosikkinsa liigarytmiin tai yrittää muuttaa minkä tahansa jo pelatun ottelun tuloksen. Mikäli haluaa keskittyä vain suosikkijoukkueensa matseihin, muiden otteluiden tulokset noudattavat aitoa pelikalenteria. Oikeilla parketeilla tapahtuvat loukkaantumiset ja kokoonpanomuutokset siirtyvät sellaisinaan peliin, mikä tuo pelailuun mukavasti lisäjännitystä.

Dynamic Seasonin tukena on tuhti tilastokattaus, joka niin ikään päivittyy jokaisen aidon liigaottelun jälkeen. Tilastoista voi haarukoida, kuinka hyvällä prosentilla NBA-tähdet ovat pussittaneet eri puolilta kenttää ja mistä suunnasta he mieluiten ajavat korille. Systeemin tarkoituksena on paitsi siirtää tähtien aito viretila virtuaaliparketille myös kannustaa pelaajia hyödyntämään äijien vahvuuksia. En jaksanut innostua heittoprosenttien kanssa näpräilystä, aiemmista versioista tuttu heittokartta esitti saman asian yksinkertaisemmin.

Liigapelejä voi tahkota myös tavallisessa kausipelissä, joka tosin maistuu sillisalaatilta, sillä koukku on kateissa. Joukkuekemiasta huolehtiminen ja henkilökunnan holhoaminen eivät tuo liigakauteen lisäsisältöä vaan turhaa lisätyötä. Liigapalloiluun kyllästyneet voivat ottaa osaa aitoon MM-turnaukseen oikeilla maajoukkueilla. Moninpelihurmasta pääsee nauttimaan 5 vs. 5 -matseissa.

Hyökkäyksen ehdoilla

NBA Live 10 laittaa taalamiljonäärit hikoilemaan palkkansa eteen. Pallottomia ukkoja saa vapaasti liikutella hyökkäyspäässä, jolloin tekoäly hoitaa pallon pompottamisen. Peliin on mallinnettu myös kaikkien joukkueiden aidot pelikirjat, joissa riittää liikkumisohjeita viisikon kullekin jäsenelle. Pelinrakenteluun tuo syvyyttä entuudestaan tuttu ikonisyöttösysteemi ja mahdollisuus näyttäviin alley-oopeihin. Heitot uppoavat vapaista paikoista huomattavasti tarkemmin kuin ahdistettuna, joten oivaltava syöttöpeli palkitaan.

Kikkatatin tehoa on hinattu alaspäin. Harhautusten ketjuttaminen tuntui jähmeältä, enkä onnistunut kikkailemaan korille kuin satunnaisesti. Miesten väliset erot tulevat pallonkäsittelyssä aiempaa selvemmin esiin, joten tiukoissa käännöksissä kuula karkailee rähmäräpylöiden hyppysistä. Korille ajamista helpottaa mahdollisuus käskeä pelikavereita tekemään skriiniä, mutta innokkaimmille blokkaajille tuomitaan helposti hyökkääjän virheitä, joten skriinimiehet on valittava huolella.

Puolustuspäässä operoidaan pienemmällä työkalusetillä kuin hyökkäyksessä. Pelikaverien aggressiivisuutta ei voi säädellä, joten puolustuksessa kaikki pitää tehdä itse. Kone hyökkää yksipuolisesti, mutta tehokkaasti. Se hyödyntää armotta skriiniä ja luikertelee näyttävästi korille. Pallollista vastustajaa ei pysty varjostamaan automaattilukituksella, joten koneen harhautusten suuntaa voi vain yrittää arvailla. Kaipasin myös mahdollisuutta katkoa syöttöjä sivuttaissuunnassa, nyt kädet saa nostettua vain pään päälle.

NBA Live 10 näyttää hyvältä niin peli- kuin lähikuvissa. Koristähdet muistuttavat esikuviaan ja kentän laitamilta ja päädyistä voi bongata tanssityttöjä, valokuvaajia ja moppaajia. Animoinnissa on panostettu pieniin yksityiskohtiin: äijät syöksyilevät irtopallojen perään ja heittävät kukin eri tyylillä. Eripituiset hyppyheittoanimaatiot täytyy nappia painaessa ottaa huomioon, joten niitä olisi syytä päästä hiomaan harjoituksissa oikealla pelikuvakulmalla. Kunnollinen harjoitusosio helpottaisi myös valmiiden pelikuvioiden opiskelua.

NBA Live 10 ei mullista mopoikään ehtinyttä pelisarjaa, mutta monipuolinen syöttöpeli luo uskoa paremmasta huomisesta. Seuraavaksi pelintekijät voisivat keskittyä hyökkäys- ja puolustuspelin välisen epätasapainon korjaamiseen.

82