Neverwinter Nights: Enhanced Edition sai julkaisupäivän

Neverwinter Nights: Enhanced Edition ilmestyy 27. maaliskuuta Steamissa, ilmoittaa Beamdog-tiimi.

Beamdog tekee ehostettua versiota BioWaren roolipelistä, joka hetkeksi yhdisti tietokone- ja pöytäroolipelaamiseen. Dungeons & Dragons -sääntöjä käyttänyt Neverwinter Nights jäi ilmestyessään vähän torsoksi yksinpelikokemukseksi, mutta helposti muokattavaksi ja modattavaksi tehdyn pelimoottorin ansiosta Neverwinter jatkoi elämäänsä pelaajien tekemien seikkailuiden myötä. Se on myös tekijöiden tiedossa, sillä uusversiossa pitäisi toimia useimmat pelaajien tekemistä vanhoista seikkailuista. Mukana ovat myös päivitetyt versiot Aurora-editorista ja Dungeon Master Client -roolipelityökaluista.  

Virallinen peruspelikin sai tuulta alleen, kun Shadows of Undretide- ja Hordes of the Underdark -laajennukset plus Kingmaker-, Shadowguard- ja Witch's Wake -seikkailut ilmestyivät. Pirates of the Sword Coast lisäsi peliin merelliset seikkailut ja Wyvern Crown of Cormyr turnajaiset. Roguelike-fiilikseen pääsee Infinite Dungeonsissa, jossa proseduraalisesti luotuun luolastoon voi lähteä komppaamaan aarteiden ja kokemuspisteiden perässä. Kaikki DLC:t ovat mukana Enhanced Editionissa.

Historiallisesti Neverwinterin arvo piilee siinä, että pelissä pystyi helposti pelaamaan porukalla netissä 2000-luvun alussa, jolloin nettiroolipeligenre vasta aloitteli varsinaista läpimurtoaan. Koska Pelit-brändin arvostelijat eivät näemmä jaa mielipidettäni, niin arvostelun aikalaiskuvauksen sijaan linkkaan Neverwinter-hypejuttuni samoilta ajoilta tähän.