NHL 2K8 (Xbox 360)

NHL 2K -sarjan pyrkimys realismiin käy uuden version myötä yhä selvemmäksi. Maalipaikat avautuvat joukkuepelaamisen hedelminä ja kiekot ladotaan reppuun pääosin parhaalta maalintekosektorilta eli aivan maalin edestä. One-timerien tehoa on selvästi laskettu, mikä pakottaa monipuolistamaan hyökkäyspeliä. Maalivahdit tulevat hyvin vastaan pienentäen laukaisukulmaa ja hyppelevät kiekkojen tielle kukin omalla tyylillään. Supertähdet ovat tosin staroja myös NHL 2K8:ssa, sillä huipuilla on takataskussaan tukku kikkoja, joita voi viljellä läpiajoissa. Viimeistelytarkkuutta ne eivät tosin tunnu parantavan.

Aiemmin lähes toimettomana ollut oikea tatti on nostettu keskeiseen rooliin. Hyökkäyspäässä voi tehdä kiekollisen pelaajan kyvyistä riippuen erilaisia mailaharhautuksia kieputtamalla tattia haluamaansa suuntaan. Esimerkiksi yksi yhtään vastaan -tilanteissa puolustaja viedään ennen laukausta kahville napakalla sivuttaisliikkeellä. Lisäksi oikealla tatilla saa suunnata vetoja, jolloin tähtääminen käy periaatteessa helpommaksi. Alakerrassa voi tatilla sohia kiekon vastustajan lavasta tai tehdä tärkeitä syötönkatkoja painamalla mailan jään pintaan.

Oikeaa tattia hyödynnetään nerokkaasti myös aloituksissa, joissa se toimii mailan tavoin. Kiekon pudotessa jäähän tattia kiskotaan halutun pelikaverin suuntaan. Ajoitus on kaikki kaikessa, sillä tuomarit laittavat liian innokkaat vääntäjät vaihtoon. Aidolta vaikuttavassa systeemissä tulee myös tasapelejä, joissa kiekko jää aloittajien väliin vapaasti pelattavaksi.

Kontrolliuudistukset syventävät kiekkoelämystä, mutta monipuolisuudella on hintansa. Monimutkaisten kontrollien soveltaminen pelitilanteisiin vaatii rutkasti opettelua, eikä kaikelle tilpehöörille tahdo löytyä käyttöä. Esimerkiksi tarkan lämärin kiskaiseminen vauhdista vaatii kahden tatin, liipaisimen ja hartianapin yhtäaikaista hiplaamista. Yksinkertaisten uudistusten aatelia ovat sen sijaan mahdollisuus jaella raipemaisia lättysyöttöjä ja ohitella pakkeja nopeilla väistöliikkeillä.

NHL 2K8 on markkinoiden realistisin lätkäpeli niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Mikä noviisiystävällisyydessä hävitään, se syvyydessä voitetaan.

87