NHL Championship 2000

Foxin lätkä haastaa EA Sportsin suoraan Stanley Cupin finaaliin. Pelistä saa vielä enemmän irti seuraavilla ohjeilla.

Aloituksessa ajoitus on yllätyksettömästi kaiken A ja O. Paina aloitusnappia juuri, kun tuomari alkaa tiputtaa kiekkoa. Kun sentterisi on saanut kiekon sohittua hyökkäysalueen aloituksessa pakille, niin täräytä one-timer. Vaikka pelin veräjänvartijat asiansa suhteellisen hyvin osaavatkin, niin joskus jopa rystyheitto saattaa valua verkon perukoille. Vaikka veskari torjuisikin vedon niin reboundeja kannattaa kytätä. Tietokoneen ohjastamat maalivahdit muuten sulkevat usein kiekon jäähän vaikka lähin vastustaja makaisi tajuttomana toisessa päässä kenttää.

Maalinteko saattaa joskus olla hankalaa. Yleensä sitkeä yritys kuitenkin palkitaan. Paras tapa maalintekoon on tietenkin one-timer. Poikittaissyöttö hyökkäysalueella on vaarallinen. Valitettavasti se on vaarallinen myös hyökkäävän joukkueen kannalta, sillä pakit katkovat passeja kovalla prosentilla. Suoraan syötöstä kannattaa kuitenkin vetää, koska vedot voivat upota hieman kauempaakin. Hyökkäyspäässä syöttely on tärkeintä (laukausten ohella). Varsinkin ylivoimalla saa usein rakennettua hyvän vetopaikan maalin eteen. Tällöin ammutaan one-timer tai lyödään ranteet lukkoon ja paukutetaan lätty verkkoon.

Jos olet onnistunut karistamaan puolustajat kintereiltäsi ja olet yksin veskarin kanssa, niin katso miten veskari on sijoittunut, mene tarpeeksi lähelle ja vedä kova rannelaukaus vapaaseen kulmaan. Nopeilla kavereilla voi yrittää kynäillä vaikka koko kentän läpi, sillä ne todella erottuvat muusta massasta. Ylivoimaan puolestaan pätee tuttu sääntö: liikuta kiekkoa ja lauo.

Puolustuksessa voi osoittaa todellista Fair Play -henkeä niittailemalla hyökkääjiä miehekkäästi selkään. Tämä onkin hyvä konsti, koska pelkät taklaukset eivät välttämättä kaada vastustajaa. Jos tuomari on pahalla päällä, hän voi antaa näistä tempuista rangaistuslaukauksen, joten kohtuus mukaan.

Jos joku veikkosi on istunnolla ja vastustaja pyörittää peliä päädyssäsi, aggressiivinen taktiikka on paras. Kun pääset kiekkoon käsiksi, näpäytä rannevetoa pari kertaa nopeasti, jolloin kiekko puretaan toiseen päähän. Alivoimalla kannattaa hakea myös läpiajopaikkoja.

Lisää aiheesta