Nintendo Classic Controller Pro -ohjain

www.nintendo.fi

Nintendo vie retrofiilistelyn tarpeettomiin äärimmäisyyksiin: Wiin perinteisissä ohjaimissa on kiusallinen johto.

Wiin virtuaalikonsoli on retrofanin taivas, mutta se voi muuttua nopeasti helvetiksi ilman kunnon ohjainta. Classic-padiohjain saapui heti Wiin julkaisun tienoolla lievittämään muinaismuistojen ystävien sormikramppeja. Isompi ristiohjain helpotti elämää merkittävästi ja analogitateilla pääsi N64-pelien makuun. Mustan Wiin ja Monster Hunter Trin innoittamana kaupan hyllyille ilmaantunut Classic Controller Pro päivittää Wiin padiohjaimen suurin piirtein PS2-aikakaudelle.

Wiimoteen kytkettävä Classic Controller Pro -lisäohjain on ulkoisesti pitkälti samanlainen kuin tavallinen Classic Controller: ohjaimen peruslevy on saman muotoinen ja kannen näppäimet ja ristiohjain sijaitsevat samoissa paikoissa. Analogitatit ovat muuttaneet noin sentin kauemmaksi toisistaan, mikä eliminoi peukaloiden kiusalliset kolarit. Muut merkittävät muutokset ovat GameCube-kaliiberin kädensijat ja reilusti alaliipaisimien paikalle sijoitetut kookkaat Zl- ja Zr-näppäimet.

Muutosten myötä ergonomia ja sitä myöten ohjaustuntuma ovat nopeatempoisissa toimintapeleissä pidemmän päälle peruspadia miellyttävämpiä. Sormien tarvitsee tehdä Classic Controlleria vähemmän töitä ohjaimen pitelemisessä ja zetoja ei tarvitse kurotella. Kädensijat saattavat tosin olla isokätiselle aikuiselle liian pienet. Tattien ja näppäinten tuntumassa ei ole nipottamista: homma toimii sutjakasti ja herkästi. Ylempien liipaisimien liikerata on pienempi kuin perusklassikossa, mutta sitä ei toiminnan tiimellyksessä huomaa.

Ainoa häiritsevä seikka on padin johto ja sen nokassa nököttävä Wiimote. Miksi Wiille ei julkaista rehellisesti omillaan pärjäävää langatonta peruspadia, joka liikuttaisi osoitinta analogitatilla? Vajaan metrin mittainen piuha on onneksi onnettomuudessa tällä kertaa padin takana, ei dreamcastmaisesti sen edessä. Johtomysteeristä huolimatta Classic Controller Pro helpottaa tuntuvasti ja edeltäjäänsä paremmin retrofanien ja hirviönmetsästäjien elämää.

Artikkeli on luettavissa pelit.fi:ssä 1.4.2010.

Lisää aiheesta

 • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

  Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

  Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
 • Roccat Kone+

  Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

  Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
 • Logitech G110

  Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

  Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…