Nintendo MP3 Player

MP3-soittimet ovat nykyään niin in, että ne ovat kohta out. Nintendo lähtee leikkiin mukaan laajennuksella, joka tekee firman taskukonsoleista ämppärisoittimia.

Lähes jokainen taskuun mahtuva masiina pystyy nykyään soittamaan mp3-formaatin musiikkia. Pelikoneen tärkein funktio on aina pelaaminen, mutta laajemmassa skaalassa musiikkisoittimen puute voidaan laskea Nintendon laitteiden miinukseksi. GBA-moduuliporttiin solahtava soitin korjaa ongelman kertaheitolla koko Nintendon käsikonsolimallistosta.

Soittimen paketissa väitetään virheellisesti, että Nintendo MP3 Player ei toimi vanhassa GBA:ssa ja SP-mallissa. Todellisuudessa soitin toimii DS:n ohella jokaisessa GBA-mallissa GameCuben Gameboy Player mukaan lukien. Pelkkä moduuli ei kuitenkaan riitä, sillä siinä ei ole lainkaan omaa muistia. Kappaleet tallennetaan moduuliin sujautettavalle SD-muistikortille, joka pitää ostaa erikseen.

Soitin käyttää konsolia näyttönä, numerot murskataan musiikiksi moduulin omalla piirillä. Laite pullottaa GBA:sta ulos runsaat puoli senttiä, joten DS Liten lyhyestä GBA-moduulipaikasta törröttävä palikka ei ole kovin tyylikäs tai kätevä.

Käynnistyksen yhteydessä valitaan joko Mario- tai teknoteema. Portaikkoa muistuttava käyttöliittymä on helppokäyttöinen, mutta tarpeettoman raflaava. Pitkät nimet jäävät aina enemmän tai vähemmän piiloon. Biisit soitetaan yksitellen, hakemisto kerrallaan, satunnaisesti tai looppina. Äänenlaatu on mp3-musisointiin ja kuulokekäyttöön tottuneille täysin riittävä. Jos A-näppäintä naputellaan biitin tahtiin, Mario tai teknoheppu joraa hupaisasti musiikin mukana.

Nintendo MP3 Playerin kohdeyleisö jää osittain hämärän peittoon – outojen lisälaitteiden keräilijöillä ei pitkälle pötkitä. Jos mp3-musiikki kiinnostaa, omistat todennäköisesti jo useita niiden soittamiseen kykeneviä kapistuksia. Vanhan DS:n ja varauksella DS Liten käyttäjät voivat jättää erillisen mp3-soittimen moduulin hankinnan jälkeen kotiin.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…