Nintendo Switch julkaistiin Suomessa

Nintendo julkaisi Nintendo Switch -konsolin.

Konsoli edustaa uudenlaista konseptia, sillä Nintendo Switch toimii perinteisen konsolin tavoin lataustelakkaan yhdistettynä, jolloin pelikoneen voi yhdistää televisioon. Lataustelakasta irrotettuna Nintendo Switchin voi napata myös mukaansa ja pelata koneella kuin käsikonsolilla ikään. Koko konsolin tekniikka mahtuu kannettavaan osaan, joka on kooltaan aika samoissa mitoissa kuin Wii U -padi. 

Switch-nimi viittaa laitteen muokattavuuteen. Halutessaan Joy-Con-ohaimet voi irrottaa Nintendo Switch -ruudusta, jolloin yksttäinen Joy-Con-kapula toimii joko perinteisenä padina tai liikeohjaimena. Joy-Conit voi myös kytkeä Grip-telineeseen, jolloin laite toimii kuin perinteinen padi. Joy-Conien akut kestävät noin 20 tuntia, mutta Nintendo Switchin akku kestää kolmesta kuuteen tuntia. Ensimmäiset pelisessiot ovat jo osoittaneet, että peliaika on lähempänä kolmea. 

Nintendomaiseen tapaan laitteen tekniset tiedot ja suorituskyky ovat edelleen hämärän peitossa. Komponenttivalmistaja Nvidian mukaan konsolissa pyörii muokattu Tegra-sarjan prosessori. Tekniikkaa käytetään älypuhelimisssa ja padeissa. Pelintekijöitä ovat sitoneet tähän asti NDA:t, joten hekään eivä ole hirveästi paljastaneet, missä menee laitteen graafisen suorituskyvyn rajat. Silmämääräisesti jo näkee, että potkua ei ole yhtä paljon kuin PS4:ssä, mikä on ilmeinen hinta pelikoneen kannettavuudesta. Nintendo Switch -ruudun maksimiresoluutio on 720p ja telakassa telkkarin kautta pelattuna teoreettinen maksimi on 1080p, mutta julkaisupeleissä jäädään hieman alle.

Julkaisupäivän pelilista sisältää kymmenkunta peliä, mutta todennäköisesti konsolin lisäksi ostetaan The Legend of Zelda: Breath of the Wild, joka ainakin ensimmäisten tuntien perusteella vaikuttaa parhaalta Zelda aikoihin. Se on tosin helppo luvata, koska edellisestä pääsarjan Zeldasta on kuusi vuotta. Konsolin 32 gigan tallennustila varmistaa, että pelit pitää joko ostaa suoraan SD-korteilla tai ostaa SD-kortti digilatauksia varten.

Konsoli maksaa Suomessa noin 380 euroa. Pelit konsolipelien verran. 

Joy-Con-ohjaimia voi käyttää myös erikseen.