Noita ilmestyi Early Accessiin

Suomalaisen Nolla Gamesin Noita ilmestyi Steamin Early Accessiin.

Roguelitessä ideana on juosta, hyppiä ja levitoida yhä syvemmälle luolastoon ja kerätä taikasauvaan uusia ominaisuuksia. Jutun jujuna on taioilla ja fyysikoilla leikkiminen, sillä maailma reagoi kaikkeen loogisesti. Esimerkiksi jäätaialla voi jäädyttää veden, tulella räjäyttää kaasun tai seinän rikkomalla täyttää luolan laavalla. Jokainen kuolema on lopullinen ja heittää pelaajan takaisin uuden luolaston alkuun. Ainoa pysyvä ominaisuus ovat pelaajan kehittyvät tiedot ja taidot.  

"Noita on parhaita suomalaispelejä koskaan. Se muistuttaa hyvällä tavalla ysärin suomisharewarea. Palasin mielikuvissani lapsuuden Molez- ja Mine Bombers -sessioihin. Noita pystyttää tälle kivijalalle modernin indiepelin, joka on rakenteeltaan alati muuttuva, kannustavalla tavalla vaikea ja pirullisen koukuttava", luonnehtii kotimaisten pelien erityisasiantuntija Juho Kuorikoski peliä.

Kolmen hengen Nolla Games eli Petri Purho, Arvi Teikari ja Olli Harjola ovat tehneet Noidan liki kokonaan itse pelimoottoria myöten. Niilo Takalainen on tehnyt äänet ja From Grotto -bändi säveltänyt musiikit.