Osto-opas loppuvuodeksi

Pelatkaa! on Pelit-lehden erikoisnumero, joka keskittyy antamaan vihjeitä siihen, mitä pelejä pitäisi seuraavaksi hankkia tai hankituttaa. Pelatkaa! kannattaa jättää olohuoneen pöydälle lahjoja antavien silmien alle.

Pelivuosi 2011 on ollut upea, kuten jo heti aloitusaukeaman yli 90 pisteen pelien määrästä voi päätellä. Vaikka nyt loppuvuonna ilmestyy paljon odotettuja pelejä, alkuvuoden sankareita ei kannata unohtaa. Pelit eivät muutamassa kuukaudessa vanhene, päinvastoin, ne laajenevat esimerkiksi DLC-sisällöillä ja uusilla moninpelikentillä. Muista tsekata lisäosat verkkopalveluista!

Marraskuussa koittaa pelitaivas: Battlefield 3, Call of Duty: Modern Warfare 3, Elder Scrolls: Skyrim, Batman: Arkham City, Halo Combat Evolved Anniversary… kaikki ilmestyvät parin viikon sisällä. Jokaista emme vielä näin lokakuun puolivälissä arvosteluun saaneet, mutta ennakkoja olemme jo päässeet pelaamaan. Osto-oppaistamme näet, mikä peli sopii juuri sinulle. Ennakkoversioista johtuen pisteitä emme kuitenkaan osto-oppaiden peleille jaa.

Varsinaisia arvosteluja Pelatkaa!-spesiaalissa on vain yksi: Batman: Arkham City, jonka ilmestymispäivä osuu samaan päivään kuin Pelatkaan. Huippuhieno Batman ansaitsee oikean, pisteellisen arvostelun ja pääjutun paikan. Lego-pelit, Arjen sankarit ja lisenssipelit arvostelemme tähdillä niiden ei-Pelit-lehtimäisestä luonteesta johtuen.

Räiskintä-, urheilu-, rooli- ja autopelien lisäksi katsastamme koko perheelle sopivat tanssi- ja liikuntapelit, ihanat Lego-pelit, parhaat lastenelokuvien lisenssipelit sekä uusimmat Simsit. Halpis- ja ilmaispelipuolta edustavat älypuhelinpelit sekä huikeaan suosioon nousseet ilmaiset nettipelit, joiden pelaaminen saattaakin tulla yllättävän kalliiksi. Muutamilla senteillä kun saa mukavaa lisäsisältöä.

Pelatkaa!-erikoisnumerossa on panostettu visuaalisuuteen: se on täynnä isoja, upeita kuvia, joista näkee, kuinka korkealla tasolla pelien grafiikka nykyisin on. Pelatkaa! on luotu selattavaksi yhä uudelleen ja uudellaan.

Pelatkaa! on koko pelikansan erikoisnumero. Tule sinäkin mukaan Pelit-maailmaan.

Lisää aiheesta

 • Pääkirjoitus: 250 lehteä myöhemmin

  Tämä juttu pitää alkaa jo miltei muinaisista roomalaisista. 23 vuotta sitten Suomi oli täysin toisenlainen kuin nykyisin: televisiokanavia oli kaksi, kännyköitä ei vielä ollut ja pelikelpoiset pc:t maksoivat monta kymmentä tuhatta markkaa.
  Silloin 250 lehteä sitten, emme mitenkään…
 • Pääkirjoitus: Pelikansan edustajat

  ELinkeinoministeri Jan Vapaavuori oli pitämässä juhlapuhetta Finnish Game Awardsissa, jossa juhlittiin pelialan 20-vuotistaivalta. Tosin me jo kauemmin pelialalla olleet olimme sitä mieltä, että termi oli väärä. Suomen "oikea" peliteollisuus syntyi varmaankin 20 vuotta sitten Housemarquen…
 • Pääkirjoitus: 20 vuotta Eekolmosta

  Jo ennen E3:sta pelejä esiteltiin muun muassa ECTS-messuilla Lontoossa parhaimmillaan kaksi kertaa vuodessa sekä Consumer Electronics Show’ssa Las Vegasissa. Sitten ala alkoi paisua ja Los Angelesiin perustettiin ne ainoat oikeat pelimessut.
  Olin mukana jo ensimmäisessä tapahtumassa – minä…