Pakettiratkaisu konsoliretroiluun?

Vapourwaren rajamailla vuosikausia liikkuneen Polymega-retrokonsolin julkaisu näyttää päivä päivältä todennäköisemmältä - ensimmäiset laitteet saattavat päätyä asiakkaille jo tänä vuonna, sillä Polymega odottaa FAQ:n perusteella enää vuoroaan Intelin suoritinlähetysten jonossa. Laitteen piti alunperin hyödyntää erilaisia FGPA-ratkaisuja, mutta nyt se käyttää puhdasta emulaatiota.

Polymegan pointti on poikkeuksellisen laaja konsolituki, peräti 30 eri konsolia, jos eri alueiden mallit lasketaan erikseen - valikoimiin kuuluvat muun muassa NES, SNES, Mega Drive, PC Engine, PlayStation, Saturn ja Neo Geo CD. Peruskonsoli tukee listan kaikkia CD-konsoleita, mutta modulilaitteita varten pitää ostaa vaihdettava laajennuspalikka, jossa on moduliportin ohella liitäntä kahdelle ohjaimelle ja yksi lagin minimoiva johdollinen padi.

Jotta projekti ei ajaudu liikaa harmaalle alueelle, pelkkiä ROM-tiedostoja ei voi dumpata Polymegaan. Omia alkuperäisiä pelejä ei tosin välttämättä tarvitse näyttää Polymegalle kuin kerran, sillä pelin voi siirtää helposti konsoliin kytkettyyn massamuistiin - SSD-levylle ja/tai SD-kortille. Erikseen ostettavien modulilaajennusten mukana tulee viisi peliä ja konsolin kehittäjän Playmajin tarkoituksena on myydä nettikaupan välityksellä lisää asiasta innostuneiden julkaisijoiden retropelejä.

Uusimpana aluevaltauksena Polymegaan on tulossa tuki myös valopistoolipeleille.