Paper Mario (Wii/N64)

Mariosta on moneksi: Paper Mariossa maailman tunnetuin putkimies kuvataan lupsakasti litteänä paperille piirrettynä hahmona. Sama pätee kaikkiin taas vaihteeksi Bowserin kidnappaaman prinsessa Peachin alamaisiin ja söpöihin hirvityksiin. Kolmiulotteisen maaston rakennukset muistuttavat lastenkirjojen sivuilta nousevia pahvitaloja: näkökenttää haittaavat seinät keikahtavat sivuun.

Paper Marion tunnistaa SNES:n Super Mario RPG:n perilliseksi, sillä se on tasoloikan ja japanilaistyyppisen roolipelin yhdistelmä. Maastossa pompitaan ja mätkitään vasaralla, mutta taistelut hoidetaan vuoropohjaisesti. Kahakoissa käytetään perushyökkäyksiä, esineitä ja kukkaenergiaa kuluttavia tehokkaita erikoisiskuja.

Maisemat ja hupaisat otukset ovat edelleen nättejä. Värikäs piirrostyylinen ilmaisu on vanhentunut arvokkaasti. Tasoloikista melkoisesti poikkeava toiminta tuntuu riittävän mariomaiselta, sillä kaanonin kliseitä lypsetään joka saumassa. Roolipelielementit natsaavat mainiosti mariohenkeen ja -maailmaan, vaikka aikoinaan epäilin asiaa melkoisesti.

87

Lisää aiheesta