Peggle (Xbox 360)

Usein käy niin, että enemmän tai vähemmän vanhoja ideoita luovasti yhdistelemällä syntyy jotain tuoretta. Peggle muistuttaa steroideilla terästetyn fortunan, Puzzle Bobblen ja Break Outin ristisiitosta. Pegglen kuula ammutaan ylhäältä vapaavalintaiseen suuntaan ja värikkäät tapit ja tiilet katoavat osuman jälkeen. Pisteitä tulee sitä enemmän, mitä useampaan kohteeseen kuula kolahtaa. Jos kuulat loppuvat ennen oransseja tappeja ja tiiliä, peli päättyy.

Peggle on yksinkertaista ja addiktiivista osumakulmien arviointia. Addiktio kumpuaa viehättävästä audiovisuaalisesta ympäristöstä ja mainiosta pistesysteemistä. Oransseista maaleista irtoaa enemmän pisteitä kuin sinisistä tusinakohteista ja pinkki erikoistappi kasvattaa bonuskerrointa. Vihreät tapit aktivoivat hahmokohtaisia spesiaaleja, kuten räjähdyksen tai flipperilätkät kaukalon reunoille.

Kuulan realistiset pomput pitävät homman mielenkiintoisena. Täysin ennakoitavien pomppujen ansiosta Peggle on enemmän taito- kuin tuuripeli. Kymmenien kimmokkeiden näyttävät laukaisut ovat arkipäivää, sillä areenoilla on liikkuvia tappeja, veikeitä tiilimuodostelmia ja kentän teemaan sopivia esteitä.

Pegglen kuularumba on casual-pelaamista parhaimmillaan: nopea oppia, helppo pelata ja äärimmäisen vaikea jättää sikseen.

90