Pelintekijät palkitsivat toisiaan

fga

Suomen pelialaa juhlistava The Finnish Game Awards -gaala järjestettiin ensimmäistä kertaa  tänä vuonna. Suomen pelinkehittäjät ry:n järjestämssä gaalassa juhlittiin pelkästään suomalaisia pelejä ja pelinkehittäjiä.

”Peliala on noussut ripeästi Suomen kulttuuriviennin veturiksi nopeasti kasvavan pelinkehittäjäjoukon siivittämänä. Siksi on luonnollista, että ala saa vihdoin oman pelien tekijöihin ja pelien tekemiseen keskittyneen gaalansa muiden kulttuurialojen tavoin”, toteaa Suomen pelialan keskuksen johtaja KooPee Hiltunen.

Menestyksellistä pelivuotta 2013 juhlistettiin ravintola Tivolissa 15.4.2014 pidetyssä gaalassa, jossa jaettiin myös vuotuiset pelialan palkinnot.

Vuoden 2013 suomalainen peli: Resogun, tekijänä Housemarque

Vuoden 2013 suomalainen peli -palkinnon tuomaristona toiminut Suomen pelinkehittäjät ry:n hallitus perusteli valintaansa seuraavasti:  ”Vuoden suomalainen peli todistaa, että tälläkin alalla yritys voi elää, kukoistaa ja menestyä hyvin pitkään. Se todistaa myös sen, että pelinteon perusarvot voi hallita joko hyvin tai loistavasti. Vuoden suomalainen peli on omalla alustallaan arvostelumenestys, jota pelaava yleisökin rakastaa.”

Vuoden 2013 suomalainen tulokas: Facepalm Games

”Suomi on pieni maa. Suomi on myös perinteisesti pienten ja lahjakkaiden kehittäjien ja lahjakkaiden kehittäjätiimien maa. Vuoden 2013 suomalainen tulokas liittyy pitkään jatkumoon indiestudioita, joista tuli tai on jonain päivänä vääjäämättä tuleva jotain suurta.”

Vuoden 2013 suomalainen ilmiö: Theory Interactiven saama yhteisörahoitus pelilleen Reset

”Vuoden ilmiö ja joulun ihme todistavat, että kansan käsi on edelleenkin karttuisa ja yhteisörahoitus on peliyrityksillekin realistinen vaihtoehto. Yhteisörahoitus voi jatkossakin olla monen pienen ja laadukkaan indietuotannon mahdollistaja. Kaino toivomus lainlaatijalle: prosessia voisi helpottaa.”

Vuoden 2013 suomalainen yleisön suosikki: Resogun, tekijänä Housemarque

Vuoden 2013 suomalainen yleisön suosikki ja Pelit-lehden perinteisen Kyöpeli-palkinnon saaja on myös Vuoden 2013 suomalainen peli -palkinnon voittanut Housemarquen Resogun.