Pelipoika telkkariin - Gameboy Player

Muutama kuukausi takaperin Gameboy Advance -pelaajat tunnisti vielä kummallisista valoa kohti kenottavista asennoista. Gameboy Player niittaa kaikki näytön ominaisuuksiin liittyvät kitinät, mutta kannettavuuden kustannuksella.

Gameboyt suunnitellaan lähinnä matkakäyttöön, mutta monet pelaavat niillä runsaasti myös kotioloissa. Parantumattomia Gameboy-himopelaajia varten Nintendolta tulee Gameboy Player -lisälaite GameCubelle. Palikan turvin pelikuutio pyörittää telkkarissa kaikkia Gameboy-, Gameboy Color- ja Gameboy Advance -pelejä.

Parin sentin paksuinen ja GameCuben pohjan kokoinen Gameboy Player -neliö tuupataan Hi Speed Port -liitäntään. Palikka kiinnitetään kuutioon tukevasti kahdella ruuvilla. Laajakaista- tai modeemisovitin mahtuu koneeseen samaan aikaan. Keskusyksikön alle siististi sujahtava laite lisää GameCubeen Gameboy -peliportin ja -linkkikaapeliliitännän. Peli tungetaan etureunan alla piileksivään liittimeen ja se puklautetaan irti erillisellä kytkimellä. Gameboy-pelit käynnistyvät vain Gameboy-buuttikiekolla, jolloin kone siirtyy Gameboy-moodiin parissa sekunnissa.

Pelejä kontrolloidaan joko GameCuben padilla tai GameCube-linkkikaapelin nokassa nököttävällä Gameboy Advancella. Ehdalla Pelipojalla ohjaaminen on luontevampaa, sillä namiskoita ei tarvitse opetella uudestaan. Homma toimii suhteellisen näppärästi myös padilla, sillä tärkeimmät näppäimet sijaitsevat samojen sormien alla.

Gameboyn tv-tarkkuuksiin sopimattoman grafiikan resoluution takia kuvaruudun reunoilla makaavat mauttoman näköiset Gameboy-kehykset. 16:9-laajakuvatelkkarin zoomauksella vaakatason reunoista pääsee kätevästi eroon, sillä Gameboyn oma ruutu on suurin piirtein 14:9.

Telkkarin kuvaputkella etenkin grafiikan kontrasti ja värikylläisyys ovat huomattavasti parempia kuin hiljattain ilmestyneessä Gameboy Advance SP:ssä. Tieteellisen tarkan puusilmämetodin mukaan punaisen sävyt piristyvät muita enemmän.

Kuvan terävyys riippuu täysin GameCuben kaapeleista. S-video- ja RGB-piuhoilla päästään käytännössä Gameboyn LCD-näytön tasolle. Aikoinaan kiusallisen tumma Castlevania: Circle of the Moon paljastuu värien sinfoniaksi Gameboy Playerin käsittelyssä. Musa ja ääniefektit irtoavat kunnon voimakkuudella GameCuben kautta. Tavallisen Gameboyn kuulokeliitännän heikko signaali ei sovellu sujuvaan vahvistinkäyttöön.

Gameboy Player on liki pakkohankinta jokaiselle Gameboy-fanille, vaikka SP-malli eliminoikin käsikonsolin pahimmat ongelmat. Pelit näkyvät ja kuuluvat kunnolla kaikissa olosuhteissa, ja ruudun koko määräytyy lompakon mukaan. Laite kelpaa linkkipelisession jatkeeksi tavallisen Gameboyn tapaan. Kimppapeli-intoilijoiden kannattaa hommata se kakkos- tai kolmoskoneeksi.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…